افت شاخص بورس: کدام سهمها بیشترین زیان را دیدند؟
اقتصاد ایرانی: افت و خیزهای بازار سرمایه ایران در سالهای اخیر، از رونق سال ۱۳۹۸ تا ریزش سنگین مرداد ۱۳۹۹، منجر به سقوط چشمگیر ارزش سهام شرکتهایی چون بیمه تجارت نو شد.

بازار سرمایه ایران در سالهای اخیر شاهد افت و خیزهای بسیاری بوده است؛ سال ۱۳۹۸ بازار جانی دوباره گرفت و این روند تا مرداد ۱۳۹۹ ادامه پیدا کرد اما به یکباره بازار شاهد ریزش بسیار شدیدی شد.
این وضعیت به شکلی ادامه پیدا کرد که بسیاری از کارشناسان بازار گفتند که «دیگر این رونق را نخواهیم دید.» از آن زمان تا به امروز بسیاری از شرکتها شاهد افت شدید ارزش سهام شدند، همانطور که در جدول «بیشترین ریزشها بعد از مرداد «۱۳۹۹» آمده است، بیمه تجارت نو در این مدت شاهد بیشترین ریزش ارزش سهام شده و ۸۹.۶ درصد افت قیمت داشته است.
دوران منتج به اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ نیز برای بازاریان خاطره خوبی را به ثبت رساند اما در دومین ماه آن سال و با انتشار اخباری به نرخ خوراک و حواشی آن، بازار از رکوردهایی که توانسته بود به ثبت برساند فاصله گرفت و شاخص از محدوده دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد سقوط کرد. همانطور که در جدو. ل مرتبط با اردیبهشت ۱۴۰۲ آمده است نیز بیشترین زیان از آن لحظه تا به امروز نصیب سه شرکت «رفاه»، «خاهن» و «سنصیر» با بازدهی منفی ۸۴.۳، منفی ۸۰.۷ و منفی ۸۰ درصد شده است.
بازار سرمایه ایران در آبان ماه ۱۴۰۳ و با رای آوردن ترامپ دوباره مسیر صعود را در پی گرفت که در ادامه و به علت گمانهزنیهای متفاوت از روند مذاکرات بسیاری از شرکتها از این موضوع زیان دیدند. در این میان بیشترین زیان نصیب «زماهان» با کاهش بیش از ۷۰ درصد قیمت شد.
بار دیگری که بازار سرمایه ایران مورد تهدید قرار گرفت و زیر سایه ریسکهای سیستماتیک قرار گرفت، بعد از خبرهای منفی درمورد مذاکره بود که نتیجه آن در اواخر اردیبهشت از سه میلیون ۲۰۰ هزار واحد به سمت مرزهای فعلی پرتاب شد که جنگ هم این موضوع را شدیدا شدت بخشید. در پایان جداولی را مشاهد میکنید که نمادهای در آنها ذکر شدهاند که شاید بهترین عنوان برای آنها «سلاطین سقوط» باشد. همه این اشارات نیز از این رو بود که آگاهی نسبت به ریزش سهام شرکتها در بحرانهای مختلف افزایش پیدا کند.