نوبتبندی آب در تهران تکذیب شد/ آب قطع نمیشود، اما فشار کم میشود
اقتصاد ایرانی: مدیرکل دفتر مدیریت مصرف شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه برنامهای برای نوبتبندی یا قطع برنامهریزیشده آب در تهران وجود ندارد، تأکید کرد در صورت تداوم مصرف بیرویه، کاهش فشار آب در برخی مناطق پایتخت محتمل خواهد بود.

نوبتبندی آب در تهران در کار نیست، اما فشار کم میشود
علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب کشور، اعلام کرد که هیچ برنامهای برای نوبتبندی یا قطع برنامهریزیشده آب در تهران و دیگر شهرها وجود ندارد، اما با ادامه روند مصرف فعلی، احتمال افت فشار آب در برخی مناطق پایتخت وجود دارد.
وی با اشاره به افزایش ۲ تا ۵ درصدی مصرف همزمان با افزایش دما، گفت: میانگین مصرف سرانه آب در کشور حدود ۱۹۵ لیتر در روز است، در حالی که الگوی مصرف تعیینشده، ۱۳۰ لیتر در شبانهروز است. این عدد نشاندهنده مصرف بسیار بالاتر از الگو در بسیاری از مناطق کشور از جمله تهران است.
سیدزاده استانهای خوزستان، تهران، البرز، فارس، لرستان و زنجان را در زمره پرمصرفترین مناطق اعلام کرد و افزود: تهران با میانگین مصرف ۱۹۰ لیتر برای هر نفر در شبانهروز، جزو پنج استان اول در مصرف بالای آب قرار دارد. در مقابل، شهر مشهد با رعایت کامل الگوی ۱۳۰ لیتری، جزو شهرهای کممصرف شناخته شده است.
وی تأکید کرد: در شرایطی که ذخایر آبی به شدت کاهش یافته، مدیریت مصرف، زمانبندی استفاده از آب و بهکارگیری تجهیزات کاهنده مصرف، از جمله اقداماتی است که شهروندان باید رعایت کنند. برای نمونه، کولرهای آبی در تابستان روزانه بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ لیتر آب مصرف میکنند و با یک سایهبان ساده میتوان تا ۲۰ درصد از این میزان کاست.
سیدزاده از کاهش ۴۸ درصدی بارندگی در استان تهران خبر داد و گفت: تا این لحظه تنها ۱۳۶ میلیمتر بارندگی ثبت شده، در حالیکه میانگین بلندمدت آن ۲۲۶ میلیمتر بوده است. این کاهش بارندگی تهران را در وضعیت قرمز آبی قرار داده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طرحهایی برای مدیریت فشار، جلوگیری از نشت آب در سدها و انتقال آب از منابع دیگر به تهران در دستور کار قرار دارد و در مناطقی از تهران که تنش آبی شدیدتری دارند، فشار آب تنظیم میشود. البته نصب مخزن و پمپ استاندارد برای طبقات بالاتر ضروری است.