جزئیات مذاکرات ایران برای واردات آب از افغانستان و 3 کشور دیگر
اقتصاد ایرانی: سخنگوی صنعت آب با اشاره به حساسیت واردات آب، از روند پیچیده و سختگیرانه بررسی این موضوع خبر داد و تاکید کرد که طرحهای مطالعاتی از گذشته در این زمینه انجام شده است.

مطالعات و محدودیتهای واردات آب
عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب، درباره امکان واردات آب به ایران، اظهار داشت: واردات آب، بهویژه برای مصارف شرب، مسئلهای نیست که کشوری به راحتی زیر بار آن برود. گزینههای مطالعاتی در این زمینه از گذشته و همچنین در حال حاضر مطرح بودهاند، اما این مطالعات هنوز تنها در سطح بررسی باقیماندهاند.
وی تأکید کرد که فرایندهای مربوط به واردات آب بسیار حساس و پیچیده است و کشورها معمولاً ارزیابیهای بسیار سختگیرانهای را در این خصوص اعمال میکنند. به گفتۀ بزرگزاده، پیشنهادهای مطالعاتی در دستور کار قرار دارد، اما تصویب آنها نیازمند بررسیهای دقیق، تخصصی و زمانبر است.
نقش روابط ایران و افغانستان در تأمین آب
در مورد ارتباط سیاستهای آبی با موضوع اخراج مهاجران افغانستانی، بزرگزاده اعلام کرد که این مسئله تأثیری روی مذاکرات حقابه هیرمند نخواهد داشت. طبق اطلاعات وزارت کشور، بیش از ۶ میلیون مهاجر افغانستانی در ایران حضور دارند که ۴ میلیون نفر از آنها همچنان باقی خواهند ماند. از سوی دیگر، خروج مهاجران بدون مجوز، بر دریافت حقابه هیرمند از افغانستان تأثیری نخواهد داشت.
نگرش وزیر نیرو به واردات آب از کشورهای همسایه
در همین رابطه، علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو، تصریح کرد که موضوع استفاده از منابع آبی کشورهای همسایه برای واردات آب در دستور کار قرار داشته است. به گفته وی، با کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان مذاکراتی در این زمینه انجام شده است.