قورمهسبزی با لوبیای نیممیلیونی؛ غذای ملی از سفره ایرانی ها پر کشید !
اقتصادایرانی: قورمهسبزی، غذای ملی و محبوب ایرانیان، بهدلیل گرانی مواد اولیه همچون لوبیا چیتی کیلویی ۷۲۰ هزار تومان، حالا به خوراکی نیمهلاکچری تبدیل شده و از سفره بسیاری از خانوادهها بهویژه دهکهای متوسط حذف شده است.
هزینه هر چلوخورش قورمهسبزی در رستورانهای تهران اکنون به ۴۱ هزار تومان رسیده است. حتی نسخههای بیرونبر با اعمال تخفیف ۱۵ درصدی نیز با قیمت نزدیک به ۴۰ هزار تومان عرضه میشوند. این افزایش قیمت مستقیماً به گران شدن مواد اولیه مربوط میشود:
قیمتلوبیا چیتی از تابستان تا مهر امسال حدود ۸۰ درصد افزایش یافته، قیمتگوشت خورشتی به محدوده ۴۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان رسیده و هزینههای تهیهسبزی خورشتی خشکشده نیز نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده است.
این تغییرات قیمتها باعث شده که غذای دوستداشتنی و سنتی ایرانی، از نماد سادگی به نمادی از مصرف طبقه مرفه تبدیل شود.
<
<
تناقض بین خاطرهها و واقعیت اقتصادی
رستورانداران برای جلب رضایت مشتریان، حجم خورش را به میزان قابلتوجهی کاهش داده و از طرفی، بر نمای تهدیگ بیشتر تأکید کردهاند. از طرف دیگر، افراد در خانه تلاش میکنند که خرج و مخارج را مدیریت کنند و حاضر به هزینه کردن بیش از ۱۵۰ هزار تومان فقط برای تامین مواد اولیه این غذا نیستند. این موضوع باعث ایجاد نوعی شکاف میان خاطرات خوشطعم این غذا و چالشهای اقتصادی امروز شده است. در حقیقت قورمهسبزی همچنان یادآور گرمای خانه و خانواده است، ولی حالا مزه تلخ گرانی را به همراه دارد.

منبع: خودرویک