مردم به خاطر ایران هر اختلافی را کنار می گذارند
سعیده احسانی راد

اقتصادایرانی: رئیسجمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم ویژه پاسداشت شهدای فرهنگ، هنر و رسانه جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی، بر اتحاد ملی و نقش استوار اهالی فرهنگ در دفاع از ایران تأکید کردند.
گزارش را در ادامه بخوانید:
اصحاب فرهنگ و رسانه هر جا که پای دفاع از وطن و کیان آن در میان بوده، حضور داشته و حماسه ساختند. حضوری که این بار در جنگ دوازده روزه هم تبلور داشت و شهدایی نثار صیانت از این آب و خاک کرد. ویژه برنامه ملی «تا ابد، ایران» به منظور پاسداشت شهدای فرهنگ، هنر و رسانه در جنگ با رژیم صهیونی پیش از ظهر امروز سه شنبه 31 تیرماه با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهوری و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانواده های شهدای جنگ 12 روزه و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد. «تا ابد برای ایران»؛ نغمه ای خاموش و صدایی پرطنین از دل رسانه و هنر گاه در سکوت شب های تار، وقتی غبار غم بر چشم هایمان نشسته و داغ فراق بر دل ها سنگینی می کند، نام آنهایی که در راه حقیقت و عشق به ایران اسلامی جان دادند، چون نسیمی آرام در دل می پیچد. گزارش روزنامه ایران درباره این مراسم با شکوه را در ادامه می توانید بخوانید.
ظهر سه شنبه در تالار وحدت تهران، مراسمی با عنوان «تا ابد برای ایران» به میزبانی وزارت فرهنگ با حضور جمعی از مسئولان، هنرمندان، نویسندگان، تشکل های قرآنی، اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد، فرهیختگان و اهالی رسانه برگزار و یاد شهدای عرصه فرهنگ و هنر گرامی داشته شد.
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری با حضور در این مراسم دقایقی کوتاه صحبت کردند و با اشاره به نقض حقوق بشر در قبال کشتار زنان و کودکان در جنگ 12 روزه تحمیلی، از رویکردهای دوگانه مسئولان غربی انتقاد کرد.
پزشکیان با بیان اینکه برای سخنرانی نیامده ام؛ در دنیایی که زندگی می کنیم حقوق بشر و سازمان های بین المللی دروغی بیش نیستند، تاکید کرد: به کودکان غزه که از گرسنگی می میرند نگاه کنید؛ این درحالی است که سازمان دفاع از کودکان داریم. ادعا دارند که نباید اجازه دهیم ایران به سلاح هسته ای دست یابد ما هم به دنبال ساخت سلاح نیستیم، فرض می گیریم راست می گویید؛ چرا زن و بچه مردم را شهید می کنید؟ چرا بیمارستان را می زنید؟ مگر نمی گفتید مشکل این است که ایران به دنبال ساخت سلاح است درحالی که دروغ می گویند و قصد نداریم چنین اقدامی انجام دهیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه کشوری درست کرده اند که هرکسی را که دلش می خواهد ترور می کند، گفت: مسئولان اروپایی چگونه با دیدن این روند حرف از دموکراسی می زنند؟ اگر برخورد غلطی با یک نفر، ده نفر یا صد نفر صورت بگیرد ادعا می کنند که حقوق بشر به خطر افتاده است و دنیا را به هم می ریزند اما در غزه، لبنان، سوریه و ایران همه شاخص ها را زیر پا می گذارند و بی شرمانه جنایاتشان را توجیه می کنند.وی با بیان اینکه با کسی که در میدان جنگ است بجنگ، افزود: خانواده ای را در آستانه اشرفیه به طور کامل از بین بردند آیا این حقوق بشر است؟ امام حسین(ع) در کربلا فرمودند اگر دین ندارید آزاده باشید.
پزشکیان تصریح کرد: در دنیای متمدن امروز راه آب و غذا را بستند و نسل کشی می کنند و در عین حال دم از حقوق بشر می زنند؛ کدام دین و پیغمبر چنین کاری کرده اند که به اسم دین چنین جنایاتی مرتکب می شوید؟ جنگ قاعده دارد طبق قاعده ای که خود نوشته اید عمل کنید.
رئیس جمهوری گفت: به دنبال شعارهای آنها نیستیم نمی خواهند کشوری در منطقه باشد که بر پای خود بایستد و نوکری دیگران را نکند قصد دارند هر بلایی که دل شان می خواهد سر ما بیاورند تا در مقابل شان کرنش کنیم ولی ملت و مردم ایران در مقابل زور و ظلم سر خم نخواهد کرد.
پزشکیان اضافه افزود: مردم از ما ناراضی بودند اما وقتی پای ایران وسط آمد همه به میدان آمدند و آب پاکی را روی دست دشمن ریختند؛ مردم حاضر هستند برای ایران همه اختلافات را کنار بگذارند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه درود به شرف این مردم خودمان را در دولت خدمتگزار مردم می دانیم و تا جایی که جان داریم این راه را ادامه خواهیم داد، گفت: قدردان شما و همه کسانی هستیم که برخلاف همه دلخوری ها آمدند و ایران را تنها نگذاشتند.
رئیس جمهوری در پایان با حضور در بین خانواده های شهدا ضمن دلجویی از آنها و تقدیر، عکس یادگاری گرفت .
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که میزبان این مراسم بود در سخنانی گفت: رهبر انقلاب در سخنرانی خود در روزهای اخیر اشاره دقیقی داشتند به اینکه دشمن گرفتار خطای محاسباتی شد «محاسبات دشمن نسبت به حوزه های مختلف غلط درآمد و یکی از حوزه هایی که دشمن دچار خطای محاسباتی شد نسبت به ایران بود؛ درک درست و جامعی از ایران نداشتند و این خطای محاسباتی در این 12 روز خود را نشان داد تصور می کردند تا اتفاقی رخ دهد فرش قرمز در برابر آنها گشوده خواهد شد همان خطایی که صدام کرد اما نه صدام نه رژیم صهیونیستی ایران را نشناختند.
وزیر فرهنگ ادامه داد: همبستگی مردم نشان داد که چگونه مردم ایران در ادیان، مذاهب و اقشار مختلف همه بر محور ایران قرار گرفتند؛ در این میان هم اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه جایگاه قابل توجهی داشتند از همان ابتدای حادثه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه پای کار بودند و مفتخر هستم در جامعه ای زیست می کنیم که چنین درک دقیقی از لحظه های پرمخاطره تاریخ ایران دارند.
صالحی اظهار کرد: جغرافیای ایران را دشمنان خوب نمی شناسند ایران درچهار راه تاریخی قرار دارد و این موقعیت جغرافیایی باعث شده است ایران آوردگاه هجوم های فراوان باشد؛ این موقعیت جغرافیایی فرصتی ملی برای مردم ایران فراهم کرده است و آن آماده باش دفاعی مداوم است ایران غافلگیر نمی شود چون همیشه درآماده باش تاریخی قرار دارد.او افزود: در طول هزاران سال مهاجم نبوده ایم اما زمان دفاع سدهای محکم شکل می گرفته و جامعه ایرانی در آمادگی دفاعی مداوم قرار دارد؛ این استراتژی دفاعی بر می گردد به موقعیت جغرافیایی ما که دشمنان ما نمی توانند این مساله را درک کنند.
صالحی تصریح کرد: دشمنان تاریخ ایران را هم کمتر می شناسند، تاریخ ایران ابعاد مختلفی دارد؛ یکی از آنها عمق مستمر تاریخی است. کشور ما از هزاران سال تاریخی مستمر تمدنی برخوردار است و این عمق تاریخی ریشه های عمیقی ایجاد کرده است. کشوری کم شناسنامه یا با تاریخی منقطع نیستیم بلکه در هزاران سال ریشه هایمان در اعماق تاریخ بشری تنیده شده است، دشمن کمتر درک کرده است وقتی با چنین جامعه ای مواجه می شود با ضربه تبر فرو نمی ریزد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تاریخ ایران ترکیبی از حماسه های پهلوانی و عرفانی است؛ ایران حماسه است و تاریخی حماسی دارد اما ترکیبی از حماسه های پهلوانی و عرفانی دارد، در اسطوره های ما هم این طور است؛ شیخ اشراق در رساله عقل سرخ برداشت تعبیری از شخصیت های اسطوره ای تاریخ ایران می کند که چگونه ترکیب حماسه عرفانی و حماسه پهلوانی دارند.وزیر فرهنگ با بیان این نکته که تاریخ اسطوره ای و عینی ایران همین گونه است که در دفاع مقدس دیدیم، گفت: چگونه حماسه های پهلوانی و عرفانی مخلوط بود. جوانان عاشقانی که ره صدساله را یک شبه پیمودند چطور حماسه های پهلوانی و عرفانی ممزوج داشتند. ملت هایی هستند که کم حماسه هستند اما ملت ایران پرحماسه است چنین ملتی را نمی توان به زمین زد، خم می شود اما به زمین نمی خورد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دشمن از جامعه معاصر ایران غافل بود؛ بخشی از توهمات دشمن بر این اساس استوار بود که مردم ایران از مواردی ناراضی یا ناامید هستند و این موارد آنها را به توهم انداخت که ملت ایران می تواند راه را برای دشمن باز کند و به آنها خوش آمد بگوید.
او افزود: در پیمایش ارزش ها و نگرش ها در موج چهارم در سال 1402، وقتی از جامعه سوال می شود که چه میزان به ایرانی بودن خود افتخار می کنید، 83 درصد از پاسخ دهندگان گفتند به ایرانی بودن خود به شکل زیاد و خیلی زیاد افتخار می کنم؛ 53 درصد از این تعداد گفتند خیلی زیاد و 29/7 درصد زیاد به ایرانی بودن خود افتخار می کنند.
صالحی تصریح کرد: دشمنان جامعه ایرانی را نشناختند و تصور کردند اگر 90 درصد گزار ه های این پیمایش نقد و نگرانی است اینچنین معنا می دهد که حاضر هستند با دشمنان ایران با سکوت برخورد کنند که این اتفاق رخ نداد؛ فرصت 12 روز مجالی برای شناخت بهتر از خودمان بود، این فرصت را قدر بدانیم.
نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد در گفت وگو با «ایران» درباره برنامه «ایران تا ابد» گفت: دکتر عباس صالحی وزیر ارشاد و همه در شورای معاونان مدنظرمان بود. همچنین قرار شد برای هنرمندانی که خودشان صاحبان ایران هستند و در این مقطع حساس همراهی کم نظیری داشتند و شرافتمندانه پای کار ایران آمدند برنامه قدردانی داشته باشیم هر چند با هیچ برنامه ای نمی توان زحمات آنها را جبران کرد .
رضایی ادامه داد: در این 12 روز شهدایی در حوزه فرهنگ و رسانه و هنر داشتیم و لازم دیدیم در مراسم یادبودی یاد و نام و یاد شهدا را در کنار خانواده هایشان گرامی بداریم، از طرفی آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهوری محترم هم مترصد فرصتی بودند تا در فضای هنرمندان قرار گیرند و در نهایت به این جمع بندی رسیدیم در قالب برنامه ای با حضور فعالان این حوزه و کارمندان وزارت فرهنگ و ارشاد و خانواده های شهدا ایشان حضور پیدا کند تا ادای دینی باشد در برابر آنهایی که جان شان ستانده شد و برای وطن جان دادند؛ ما سرمایه های بزرگی از اقشار مختلف از دست دادیم که بخشی از آن در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه بودند.
رضایی با بیان اینکه این برنامه با حضور فعالان و دغدغه مندان حوزه فرهنگ و هنر دین و رسانه در مجموعه ای که چترش در ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد بود برگزار شد، افزود: امیدوارم ما همچنان تولید محتوا کنیم و روایت این جنگ 12 روزه بین ایران و اسرائیل را کامل کرده و صدای ایران را برسانیم .
او در پاسخ به اینکه رسالت هنرمندان در این مقطع چیست، گفت: ما هم در روزهای جنگ تلاش کردیم تا در کنار مردم باشیم و هنرمندان هم تولید اثر کردند، در ادامه در تدارک هستیم برای برپایی بزرگداشت ها چهلم شهدا و در ادامه اقداماتی را در این راستا خواهیم داشت تا با زبان هنر و ابزارهای مختلف آنچه در گذشته بوده را بهتر بیان و ترسیم کنیم .
نیکنام حسینی پور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارشاد هم درباره برپایی این مراسم گفت: درجنگ 12 روزه تعدادی از هموطنان مان به شهادت رسیدند و در بین شهدا تعدادی از اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه و فکر و اندیشه و حوزه های قرآنی و مساجد بودند؛ هنرمندانی که در رشته های مختلف باعث همبستگی ملی شدند و در ثبت تاریخ دفاع مقدس این جنگ نقش داشتند .وی ادامه داد: به همین دلیل و زارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه ریزی کرد در آستانه چهلم این شهدا برنامه ای برای تجلیل از خانواده های شهدای فرهنگ رسانه و قرآنی برگزار شود؛ ریاست محترم جمهوری هم افتخار دادند به این برنامه آمدند و تجلیلی از خانواده این شهدا به عمل آمد .
حسینی پور با بیان اینکه هر کاری که برای شهدا انجام می شود داغشان قابل جبران نیست، گفت: اما نقشی که این شهدا داشتند و کارهایی که اصحاب فرهنگ و هنر باید انجام دهند ثبت در تاریخ است با ابزار تصویر، مستندسازی طرح های گرافیکی، پست های اینستاگرامی و حتی یک توئیت تا یاد و نام این شهدا در غبارها فراموش نشود .
برش
در تالار وحدت تهران، جایی که طی سالیان، همواره صدای هنر و فرهنگ طنین انداز بوده است، این بار در حملات متجاوزانه صهیونی برای یادبود آنان که از متن رسانه و فرهنگ به شهادت رسیدند، جلسه ای با عنوان «تا ابد برای ایران» برگزار شد و تصاویری را به خود دید که آن را بیشتر در مسجد و محل های سوگ به یاد داریم.از ابتدای در ورودی عکس شهدایی که در جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل به شهادت رسیده اند چیده شده است و عده ای از خانواده ها کنار عکس شهیدشان که روی استند قرار گرفته، ایستاده اند. همسر یکی از شهدا که باردار است بی تابی می کند و بلندبلند فریاد می زند آینده فرزندانم چه می شود، پدری عکس پسرش را در بغل دارد و مات با چشمانی اشکبار به هیچ درخواستی برای حرف زدن پاسخ نمی دهد.در سوی دیگر مادری 46 ساله تنها فرزندش را که 20 ساله بود در لباس سربازی از دست داده و مویه می کند که خدایا من به سختی این پسر را به دنیا آورده ام و بزرگ کرده ام چطور با این داغ کنار بیایم.پسر یکی از شهدا روز تولد 12 سالگی اش است و مشغول تمرین متنی با مادرش است و می خواهد در مراسم بخواند به تازگی خواهرش به دنیا آمده درست دو روز بعد از شهادت پدر.دلداری خانواده شهدا خیلی سخت است مخصوصا مادرها و فقط دلمان خوش می شود به اینکه آنها را در آغوش گرفته و از خدا برای شان صبر بخواهیم.
منبع : روزنامه ایران