ناگفتههای اژهای از جنگ
اقتصادایرانی: رئیس قوهقضائیه در گفتوگویی تلویزیونی، از بازداشت ۲ هزار نفر به اتهام جاسوسی و ارتباط با دشمنان پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه خبر داد و حمله به زندان اوین را مصداق جنایت جنگی دانست.

۲۹ روز از آتشبس جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گذشته ولی همچنان واکنشها و نتایج و اثرات آن ادامه دارد. قوهقضائیه یکی از نهادهای پرخبر در حین تجاوز نظامی اسرائیل به ایران و پس از آن به شمار میرود؛ دستگیری و بازداشت برخی از شهروندان و اتباع غیرمجاز به اتهام جاسوسی یا خرابکاری، حمایت از رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا و نیز نشر شایعات و تشویش اذهان عمومی طی یک ماه گذشته نیز مزید برعلت شد تا قوهقضائیه و البته سایر نهادهای قضایی و امنیتی در کانون توجهات رسانهها و افکار عمومی قرار بگیرند.
غلامحسین محسنیاژهای شامگاه سهشنبه در مصاحبهای با صداوسیما، ضمن اشاره به ابعاد و زوایای مختلف حمله رژیم صهیونیستی به زندان اوین گفت: رژیم صهیونیستی با حمله به زندان اوین، همه موازین و مقررات بینالمللی را زیر پا گذاشت و دست به یک اقدامِ واضحِ جنایتکارانه زد. زندانیان در شرایطی که دیوار زندان فرو ریخته بود میتوانستند از زندان خارج شوند و فرار کنند، اما این کار را نکردند. وی اضافه کرد: جالب است بدانید که کار انتقال زندانیان با اتوبوسهای معمولی و نه ماشینهای مخصوص حمل زندانی انجام شد. دستورات لازم برای بازسازی هرچه سریعتر بخشهای آسیبدیده زندان اوین صادر شده و اکنون نیز این اقدام در حال انجام است و درصدد هستیم شرایط برای بازگشت هرچه سریعتر زندانیان به این زندان فراهم شود.
افراد مشکوک و مظنون در حین جنگ دستگیر شدند
محسنیاژهای در ادامه با اشاره به فرآیند رسیدگی به پروندههای جواسیس و عناصر دستگیر شده مرتبط با جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، گفت: ما باید در این زمینه به این موضوع توجه داشته باشیم که افراد دستگیر شده، چند دسته هستند. کسانی بودند که در شلوغیهای پس از بمبارانها، مشکوک به نظر رسیده و دستگیر شدند. در شرایط جنگی، ظنین شدنها و دستگیریها به خاطر عکسبرداری و فیلمبرداری از محل حادثه، امری طبیعی است، اما چه بسا که برخی از افراد دستگیر شده، اقدامات خود را در همراهی با دشمن انجام نداده باشند.
وی با بیان اینکه در جریان جنگ ۱۲روزه، حدود ۲ هزار نفر دستگیر شدند اما باید بدانیم که بسیاری از اینها کسانی بودند که در فاصله کوتاهی آزاد شدند چون نه جاسوس بودند نه با رژیم صهیونیستی همکاری داشتند، گفت: بسیاری از این افراد بعد از انجام تحقیقات و جمعآوری اطلاعات آزاد شدند. البته از سوی دیگر، ممکن بود که رفع شبهه در خصوص برخی از افراد آزادشده به صورت کامل انجام نشده باشد از این رو این دسته نیز با صدور «قرار» آزاد شدند. تعدادی از دستگیرشدگان نیز با رژیم صهیونیستی همکاری میکردند که البته سطح و نوع این همکاریها متفاوت بود.
محسنیاژهای با بیان اینکه در قانون ما پیشبینی شده که چنانچه فردی در زمان جنگ با کشور متخاصم همکاری داشته باشد باید دستگیر و محاکمه شود، تاکید کرد: بعضی مجازاتها برای برخی از این افراد، سنگین و تا حد سلب حیات است و در مواردی نیز مجازاتهای کمتر در نظر گرفته شده است. البته در میان دستگیرشدگانی که با رژیم صهیونیستی همکاری داشتند همه نوع از این افراد را داشتیم. برخیها که دارای ارتباطات تشکیلاتی با رژیم بودند باید ابتدا تخلیه اطلاعاتی شوند و شرکای جرم آنها شناسایی شوند که این کار ممکن است مقداری زمان ببرد. رئیس قوهقضائیه گفت: کیفرخواست تعدادی از این پروندهها صادر شده و به دادگاه رفته و برای رسیدگی در دادگاه نیز تعیین وقت صورت گرفته است. البته کیفرخواست تعداد قابل توجهی از پروندهها نیز هنوز صادر نشده است. هجمه دشمن به قوهقضائیه به دلیل برخورد با جاسوسها و همکاران رژیم صهیونیستی امری طبیعی است .
ماجرای حمله به جلسه شورای عالی امنیت ملی
رئیس قوهقضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به جلسه شورای عالی امنیت ملی، اظهار کرد: واقعا دشمنان ما جزو احمقها هستند. وقتی که بمباران صورت گرفت، برق محل جلسه قطع شد و تاریکی حکمفرما شد. صداهای فرود بمبهای متوالی نیز غالب بود. با این وجود ذرهای ترس، هراس و نگرانی بر اعضای حاضر در جلسه عارض نشد و همه در آرامش و طمأنینه بودند. رئیس قوهقضائیه گفت: تنها به فاصله یک ساعت بعد از این اقدام دشمن، مسوولانی که در جلسه حاضر بودند و بعد از بمباران، مکان را ترک کرده بودند، جلسات کاری خود را در مکانهای دیگر بدون وقفه برگزار کردند و با روحیه و انگیزهای قویتر و بیشتر نسبت به گذشته، کارها و مسوولیتهای خود را انجام دادند. محسنیاژهای افزود: اینچنین نبود که بعد از آن حمله، مسوولان حاضر در جلسه به پناهگاه یا خانه خود بروند؛ هیچ وقفهای در انجام امور بعدی مسوولانِ حاضر در جلسه ایجاد نشد. ما باید با رعایت مسائل حفاظتی کار کشور و مردم را انجام دهیم.