اقتصادایرانی: رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگزاران قوه قضائیه، با ارائه گزارشی تبیینی از جنگ ۱۲ روزه، به نقش کلیدی «اراده، عزم و اعتماد به نفس» در عبور از میدانهای سخت و بحرانهای نامرئی پرداختند و اهمیت این عامل بنیادین را با دقتی بینظیر آشکار ساختند.
یادداشت را به طور کامل بخوانید:
گزارش تبیینی رهبر معظم انقلاب از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، در دیدار با کارگزاران قوه قضائیه، معطوف به رویتپذیر کردن و به دیده آوردن چیزی بود که در میدان سخت و پرتلاطم جنگ و روزهای بعد از آن، تا حدی نامرئی و نادیدنی شده بود. عاملی که به شدت وجود داشت، اما به خوبی و با چنین دقتی شناسایی نمیشد. عاملی به عنوان «اراده، عزم، اعتماد به نفس».
نقطه مرکزی سازه تبیینی رهبر انقلاب، صورتبندی معنایی این اراده بود. ارادهای که پیشران نیروی انقلاب بوده و در بزنگاههای بحرانی، تعین پیدا میکند. اراده معطوف به حقیقت که هم بنیان این بنای باشکوه را گذاشته و هم حافظ و مراقب آن است. ارادهای که از مهابت حادثه یا بزرگی دشمن، نهراسیده و در عوض از آن نیرو میگیرد. ارادهای که در برابر واقعیتهای تحمیلی ایستاده و در صف دفاع از حقیقت قرار میگیرد. این اراده در دقیقه و لحظه تهاجم تحمیلی، فرم ملی به خود میگیرد و همه سلایق و علایق و رنگها را کنار هم قرار میدهد. ارادهای که به ملت و فرزندانش عزم عملیات و دفاع میدهد و مشتی کوبنده و پاسخی محکم در برابر هر تعرض و تجاوزی میشود. اما این حقیقت که چنین ارادهای به او معطوف است و تعلق میگیرد، چیست؟ در یک کلمه استقلال و توانایی ملی است که در میدان نظامی و میدان دیپلماسی دست ما را پر کرده و به ما اعتماد به نفس مواجهه داده است. هم عزم فرود آوردن قدرت نظامی و هم تحمیل منطق ملتی که میخواهد روی پاهایش، بیرون از هژمونی سلطه، بایستد. امر ملی یعنی همین، یعنی به میدان آوردن چنین ارادهای به زبان و به کردار. اتحاد ملی صورت زیبایی است که اراده معطوف به حقیقت، حاصل میکند. رهبر معظم انقلاب در این سخنرانی، به انحاء مختلف توجهات را به این نقطه باشکوه دعوت میکند. ضرورت حفظ اتحاد ملی و نگهبانی از آن ورای اختلاف سلیقهای، سیاسی، جناحی. به همین منظور توصیههای اصلی خود را متمرکز روی ذکر امور لازم در حفظ این صورت زیبای جمعی و ترک امور مضر این اتحاد شکل گرفته، کردند:
▪️تبیین و رفع مغالطه لازم است، اما به میان کشیدن ایرادهای جزئی و بحث کردن روی آنها مضر است. البته ابطال مغالطه هم باید با هنرمندی و استفاده از بهترین روش و کمحاشیهترین مدل آن صورت بگیرد.▪️وفاداری به نظام در قول و فعل لازم، تایید سیاستهای کلی نظام مفید و لازم اما غلیظ کردن اختلاف نظرها در این خصوص مضر ▪️شور و هیجان عموم مردم و جوانان لازم اما بیصبری مضر است، برخی از این بیصبرها حاصل ندانستن است▪️اعتراض به برخی اقدامات مسئولین نظامی و دیپلماسی، مورد قبول است اما به شرط استفاده از لحن مناسب و تحقیق و خبر گیری درست، نه استفاده از لحن تند و تیز و بیان حدسیات مضر
منبع: خبرگزاری فارس