100 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل خانگی

اقتصادایرانی: اختصاص 100 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه مشاغل خانگی و خرد با تأکید بر حمایت از زنان سرپرست خانوار، گامی مهم در راستای اجرای قانون برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه اشتغال‌زایی است.

100 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل خانگی

به دلیل شرایط خاص اقتصادی کشور، برای حفظ بازار کار باید به سمت اشتغال های خرد و کوچک برویم. احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه آیین افتتاح همزمان بیش از 10 هزار پروژه سازمان بهزیستی کشور، در پاسخ به سوال «ایران» درباره رویکرد این وزارتخانه در توسعه مشاغل خرد و خانگی می گوید:«در اواخر خردادماه امسال شورای عالی اشتغال تشکیل شد. دبیرخانه که وزارت اقتصاد است، با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تسهیلات اشتغال معادل 100 هزار میلیارد تومان، بین دستگاه های مختلف تقسیم کرده اند.

40 درصد این مبلغ به استانداران و 60 درصد به دستگاه ها برای توسعه مشاغل خرد و خانگی ارائه می شود.»

میدری با تاکید بر اینکه برای فراگیر کردن خدمات باید به سمت محله محوری برویم، توضیح می دهد:«برای انجام این کار باید مشارکت همه دستگاه ها را کنار هم داشته باشیم. نقطه ضعفی که در تسهیلات داریم، عدم همکاری یا ارتباط کم بین دستگاه هاست.

در حوزه مشاغل خرد به دنبال برنامه ای برای رفع این ضعف هستیم و آن تمرکز این نهادها روی صنعت پوشاک است که به طور متمرکز در حال کار هستند؛ اینکه چگونه بتوانیم در حوزه اشتغال خرد، خانگی و کارگاه های کوچک، زنجیره تامین ایجاد کنیم.»

میدری با اعلام اینکه امیدواریم در مردادماه بتوانیم این همکاری را که بخش عمده ای از آن زنان سرپرست خانوار هستند ایجاد کنیم، توضیح می دهد:«این کار اصلی بود که انجام دادیم. در حوزه مراکز جمع آوری شیر هم اقداماتی انجام شده است. در مناطق روستایی کسانی هستند که دام های کمی دارند و دسترسی به مراکز جمع آوری شیر ندارند. شرکتی زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که 25 درصد بازار را دارد. از انجمن لبنیات در 16 نقطه کشور دعوت کردیم که با تامین مالی بانک هایی که زیر نظر این وزارتخانه است، مرکز جمع آوری شیر را راه اندازی کنند.

این اقدام دو بار در روزنامه ها از جمله هفته گذشته اعلام شده که امیدواریم از طریق همکاری ما با بخش خصوصی بتوانیم مراکز جمع آوری شیر را راه اندازی کنیم. در هر صورت پروژه هایی از این قبیل برای زنان سرپرست خانوار در دست اجراست.»

مهاجران قانونی و غیرقانونی ساماندهی می شوند

بعد از گزارش روزنامه ایران در مورد لزوم توجه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بحث ساماندهی مشاغلی که اتباع غیرمجاز در آن مشغول کار بوده اند و مواردی که بابت کمبود نیروی کار از سوی برخی در جامعه مطرح می شود، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این سوال «ایران» که با توجه به خروج اتباع غیرمجاز، برخی معتقدند ممکن است با کمبود نیروی کار مواجه شویم، می گوید:«در اجرای سیاست مهاجران، ضعف هایی داشتیم که باید آنها را بپذیریم و برطرف کنیم. ضعف مان این بوده؛ افرادی که به هر علت در ایران باقی مانده اند، باید مثل کارگر ایرانی مالیات دهند و بیمه تامین اجتماعی داشته باشند. آنچه که باعث شده نیروی مهاجر جایگزین نیروی ایرانی شود، ارزان تر بودن آن است، به دلیل اینکه نمی خواهد 30 درصد بیمه را بدهد.» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه حتی کشورهای مهاجرپذیر هم چنین تبعیضی قائل نیستند، می گوید:«ما به دنبال آن هستیم که این موضوع را سازماندهی کنیم و ان شاءالله با سرعت بیشتری اجرایی شود. در کشور ما همیشه قانون وجود داشته است و برای بحث مهاجران قانونی و غیرقانونی که اکنون در حال ساماندهی و اجرا هستیم هم باید به سراغ اجرای قانون برویم.»

برش

بیمه رایگان زنان سرپرست خانوار عشایر و روستایی

در حاشیه این مراسم، حامد قادرمرزی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز با اشاره به انعقاد تفاهمنامه بیمه زنان سرپرست خانوار اعلام کرد:«سال گذشته تفاهمنامه ای با سازمان بهزیستی امضا کردیم تا همه زنان سرپرست خانوار در روستاها با پرداخت 100 درصد حق بیمه توسط دولت، به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گیرند. در حال حاضر حدود 60 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه هستند.» او با اشاره به تفاهمنامه ای که از 30 تیرماه عملیاتی خواهد شد، توضیح داد:«بر اساس توافق با سازمان بهزیستی، همه زنان سرپرست خانوار ساکن در 950 شهر زیر 20 هزار نفر، با پرداخت کامل حق بیمه از سوی دولت، به صورت رایگان بیمه می شوند.»

وبگردی
    ارسال نظر