پشت پرده افزایش قیمت گوشت قرمز در ۱۴۰۴
اقتصاد ایرانی: کاهش واردات گوشت قرمز به دلیل عدم صدور مجوز و تأخیر در تخصیص ارز توسط بانک مرکزی، از عوامل اصلی افزایش قیمت گوشت در سال ۱۴۰۴ عنوان شد.

سید فخرالدین عامریان، رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی، در نشست خبری خود اظهار داشت که طی دو دهه گذشته، کسری ۱۵۰ هزار تنی گوشت قرمز کشور از طریق واردات تأمین میشده است. اما در پنج ماه آغازین امسال تنها مقدار ۳۰ هزار تن گوشت وارد شده است.
وی به موضوع مهمی اشاره کرد؛ اینکه عدم صدور مجوز واردات از سوی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، نقش اساسی در افزایش قیمت گوشت در بازار داشته است.
اختلال در تخصیص ارز و مطالبات واردکنندگان
عامریان بیان کرد که بانک مرکزی طی ۹ ماه گذشته ارزی برای واردات گوشت اختصاص نداده است. به گفته او، واردکنندگان حدود ۵۰۰ هزار دلار مطالبات از دولت دارند که مربوط به گوشتهای وارد شده و مصرف شده در کشور میشود.
وی خاطرنشان کرد که عدم صدور مجوز صادرات توسط وزارت جهاد کشاورزی باعث ایجاد کمبود مقطعی گوشت در بازار شده است و همین مسئله به افزایش قیمتها منجر شده است.
بررسی راهکارها و پیشنهادهای جایگزین
رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی تأکید کرد ایران یکی از گرانترین تولیدکنندگان گوشت قرمز در جهان است. او پیشنهاد داد که واردات گوشت از طریق ارز حاصل از صادرات انجام شود تا بخشی از این مشکلات حل گردد.
او افزود حتی در صورت صدور مجوز، واردات گوشت مدتی زمان میبرد تا به مصرفکننده برسد. به همین دلیل پیشنهاد شده که کشور بتواند گوشت را با ذغالسنگ از برزیل تهاتر کند.