اتفاقی تاریخی در آمریکا/ چه چیزی در راه است؟

اقتصاد ایرانی: تورم سالانه آمریکا در ماه ژوئن به ۲.۷ درصد رسید؛ سیاست‌ها و تعرفه‌های تجاری دولت ترامپ عامل اصلی توقف روند نزولی تورم شناخته شده‌اند.

اتفاقی تاریخی در آمریکا/ چه چیزی در راه است؟

تورم آمریکا در ماه ژوئن با روند افزایشی همراه شده است؛ چراکه به‌مرور تأثیر تعرفه‌های ترامپ در قیمت‌های این کشور مشاهده می‌شود.

به گزارش گاردین، مدیران تجاری از ماه‌ها پیش هشدار داده بودند که افزایش تعرفه‌ها و سیاست‌های نامنظم ترامپ موجب فشار بر قیمت‌های مصرف‌کننده خواهد شد. اگرچه قیمت‌ها در فصل بهار نسبتاً ثابت باقی ماندند، اما از ماه می روند افزایشی خود را آغاز کرده و در ماه ژوئن نیز ادامه داشته است.

طبق داده‌های حاصل از شاخص نرخ مصرف‌کننده آمریکا، تورم سالانه در ماه ژوئن به ۲.۷ درصد رسید که در مقایسه با نرخ تورم ۲.۴ درصدی ماه می افزایش داشته است. همچنین تورم هسته، که قیمت‌های انرژی و مواد غذایی در آن لحاظ نمی‌شود، به ۲.۹ درصد افزایش یافت، در حالی که در ماه قبل ۲.۸ درصد بود.

تعرفه‌های ترامپ و توقف روند کاهشی تورم

تورم فعلی آمریکا همچنان پایین‌تر از اوج سه سال گذشته یعنی سطح ۹ درصد قرار دارد. حتی نسبت به یک سال گذشته که نزدیک به ۳ درصد بود نیز در وضعیت پایین‌تری دیده می‌شود. اما مشخصاً سیاست‌های جدید تعرفه‌ای ترامپ، روند کاهش تورم را متوقف کرده است.

براساس داده‌های مرکز پژوهشی Yale Budget Lab، به‌طور میانگین، آمریکایی‌ها اکنون با نرخ تعرفه‌ ۱۸.۷ درصدی مواجه هستند که این سطح از سال ۱۹۹۳ بی‌سابقه بوده است. این تعرفه‌ها شامل تعرفه‌های ۳۰ درصدی بر واردات از چین، ۵۰ درصدی بر فولاد و آلومینیوم، ۲۵ درصدی بر قطعات خودرو، و یک تعرفه ۱۰ درصدی کلی بر تمامی واردات به آمریکا می‌شود.

مهم است که به این نکته اشاره کنیم، تعرفه‌هایی که تاکنون اجرا شده‌اند، شامل تعرفه‌هایی نیستند که ترامپ تهدید به اجرای آنها بر دیگر شرکای تجاری بزرگ آمریکا کرده است. اخیراً ترامپ، اتحادیه اروپا و مکزیک را به وضع تعرفه ۳۰ درصدی و کانادا را به اعمال عوارض ۳۵ درصدی تهدید کرده است. همچنین برزیل در آستانه رویارویی با تعرفه ۵۰ درصدی قرار دارد که مرتبط با مسائل دادگاه رئیس پیشین این کشور، ژائیر بولسونارو، است.

چالش‌های آتی و پیش‌بینی‌ها درباره تورم

اگر تعرفه‌های جدید اجرایی شوند، تورم آمریکا ممکن است به سطوح بالاتری برسد؛ اما هنوز مشخص نیست این اتفاق چه زمان رخ دهد و تأثیرات آن چقدر خواهد بود. ترامپ ابتدا تاریخ نهایی مذاکرات تجاری را ۹ جولای اعلام کرده بود، اما به‌تازگی این مهلت را تا ۱ آگوست تمدید کرده است.

با وجود نوسانات قیمت‌ها، مقامات بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) هنوز قصدی برای تغییر نرخ بهره ندارند. به گفته جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، احتمال می‌رود روند افزایشی قیمت‌ها تا پایان تابستان ادامه داشته باشد. در صورت وقوع این سناریو، فدرال رزرو فاصله بیشتری از هدف دیرینه تورم ۲ درصدی خود خواهد گرفت.

وبگردی
    ارسال نظر