شرط گران شدن ۱۱۰ درصدی نان اعلام شد!
اقتصاد ایرانی: سخنگوی اتحادیه نانوایان سنتی تهران اعلام کرد با آزادسازی قیمت نان و حذف یارانه نانواییها، قیمت نان تا ۱۱۰ درصد افزایش مییابد و پرداخت یارانه مستقیم به خانوارها میتواند به ارتقای کیفیت نان و کاهش تخلفات منجر شود.

امیر کرملو، سخنگوی اتحادیه نانوایان سنتی تهران، عنوان کرد: در سالهای گذشته سه نوع آرد شامل آرد یک، دو و شش وجود داشت که طبق مصوبه استانداری، آرد نوع یک از چرخه مصرف حذف شده است. اکنون تنها دو نوع آرد دولتی و آزاد ارائه میشود. اگر کیسههای آرد در واحدهای نانوایی به رنگ آبی باشند، این بدان معناست که قیمت آنها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود.
وی اضافه کرد: طبق دستور دولت، لازم است نرخها به صورت عملیاتی تنظیم شوند. با این حال، درخواست ما این است که یارانه و کمکهزینه نانوایان حذف شود و ۴۰ درصد کمکهزینه به قیمت نان افزوده شود و یارانه به صورت مستقیم به مردم پرداخت گردد.
بررسی آزادسازی قیمت نان
کرملو در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس آنالیزهای انجامشده، با اجرای آزادسازی قیمت، هزینه نان بربری و سنگک تا ۱۱۰ درصد افزایش خواهد یافت. با این حال، به دلیل عدم موافقت وزارت کشور و نهادهای امنیتی، تنها ۵۲ درصد افزایش قیمت اجرا شد و ۴۰ درصد کمکهزینه به نانوایان پرداخت میشود. در این شرایط، نانوایان موظف هستند قیمتها را رعایت کنند.
سخنگوی اتحادیه نانوایان سنتی تهران از افزایش ۵۲ درصدی قیمت نان خبر داد و گفت: قیمتهای فعلی به شرح زیر است:
هر کیلو نان بربری: ۵۳۵۰ تومان
نان لواش: ۱۴۰۰ تومان
نان تافتون گردون ماشینی: ۲۰۰۰ تومان
نان تافتون سنتی: ۲۳۰۰ تومان
نگاهی به آزادسازی یارانه نان
وی اظهار داشت که آزادسازی قیمت نان میتواند راهحلی مؤثر برای پایان دادن به تخلفات باشد. آزادسازی یارانه به آخرین حلقه زنجیره اختصاص مییابد، و این امر سبب ارتقای کیفیت نان در اثر ایجاد رقابت خواهد شد. علاوه بر این، آزادسازی قیمت منجر به کاهش تخلفات در حوزه آرد و نان خواهد شد، چرا که ساختار توزیع به صورت شفافتری اداره خواهد شد.