گوشت منجمد نخرید! حقیقت پشت پرده واردات گوشتهای ارزان قیمت
اقتصادایرانی: معاون وزیر جهاد کشاورزی با رد شایعات درباره بیکیفیتی گوشتهای وارداتی اعلام کرد: گوشتهای منجمد وارداتی با روشهای نوین و تحت نظارت دقیق وارد کشور میشوند و از کیفیت مناسبی برخوردارند.
ماجرای واردات گوشتهای منجمد و بعضاً با کیفیت نامطلوب، هر چند وقت یکبار به تیتر خبرها تبدیل میشود. در این رابطه، علیرضا رفیعیپور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در پاسخ به پرسشی پیرامون کیفیت گوشتهای منجمد وارداتی نسبت به گوشتهای گرم، اظهار داشت: ذائقه مردم ایران بیشتر به گوشت گرم تمایل دارد و سازگاری چندانی با گوشت منجمد و یا سرد ندارد. وی تاکید کرد که این دیدگاه، مبنی بر پایینتر بودن کیفیت گوشت منجمد نسبت به گوشت گرم، صحیح نیست. مردم به گوشت گرم علاقهمندتر هستند و ما نیز در تلاشیم تا گوشت گرم و باکیفیت به جامعه ارائه دهیم.
مدت زمان نگهداری گوشت منجمد چگونه است؟
رفیعیپور با بیان اینکه علاوه بر گوشت منجمد، گوشت گرم وارداتی نیز داریم، گفت: واردات گوشت گرم به روشهای نوین صورت میگیرد که از جمله آنها میتوان به وکیومکردن گوشت اشاره کرد. در این فرایند به اصطلاح «در خَلأ»، گوشت وارد کشور میشود و میتواند بیش از ۷۲ ساعت و حتی در برخی موارد تا ۹۰ روز در بستهبندی سالم بماند.
وی افزود: با توجه به جمعیت بالای بیش از ۹۰ میلیونی کشور، برای رفع نیازهای غذایی، توزیع گوشت منجمد اجتنابناپذیر است. اما به موازات آن، گوشت گرم نیز ارائه میشود. وی معتقد است تولید گوشت منجمد ضروری است چرا که این دسته از گوشتها قابلیت نگهداری به مدت بیش از ۱۲ ماه را دارند. بنابراین، انجماد گوشت یکی از روشهای کارآمد برای تأمین پایدار مواد غذایی سالم مردم است تا از هرگونه کمبود در این حوزه جلوگیری شود.
نحوه نظارت بر واردات گوشتهای وارداتی
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مورد چگونگی نظارت بر واردات گوشتهای گرم و منجمد توضیح داد: برای این منظور، ناظران بهداشتی و شرعی به کشورهایی که گوشتهای وارداتی از آنجا تأمین میشوند، اعزام میشوند.
رفیعیپور افزود: ناظر شرعی وظیفه دارد بر ذبح حلال دام نظارت داشته باشد تا از نظر شرعی هیچگونه ابهامی وجود نداشته باشد. همچنین، ناظر بهداشتی بر تمامی مراحل تولید گوشت، از پیش از کشتار و حین کشتار تا پس از کشتار، بستهبندی و بارگیری در کانتینرها و کشتیها نظارت میکند. سازمان دامپزشکی کشور موظف است تمامی این فرایند را بررسی و تأیید کند. وی تاکید کرد که نظارت به گونهای است که کارشناسان این سازمان از لحظه تولید گوشت در کشور مبدا تا تخلیه در بنادر ایران (مانند بندرعباس یا بندر امام خمینی)، امور نظارتی را دنبال میکنند. پس از ارسال گوشت به آزمایشگاه و انجام مراحل نمونهگیری، در صورت تضمین کیفیت، سلامت و بهداشتی بودن گوشت، مجوز ورود و عرضه آن به فروشگاهها صادر خواهد شد.