عضو کمیسیون بهداشت و درمان در گفتگو با اقتصاد ایرانی
دولت باید با سوداگران مواد غذایی مقابله کند / امنیت غذایی مردم خط قرمز است
اقتصاد ایرانی -عضو کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماههای اخیر، گفت:در شرایطی هستیم که گرانی اقلام ضروری مانند گوشت قرمز، گوشت سفید، برنج و حبوبات به شکل نگرانکنندهای روند صعودی پیدا کرده است. دولت باید بداند یکی از مهمترین وظایفش تأمین امنیت غذایی مردم است.
اقتصاد ایرانی:روح اله لک علی آبادی نماینده لرستان (ازنا / دورود) با تأکید بر اینکه تأمین امنیت غذایی نیازمند همکاری چند دستگاه است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باید بهصورت هماهنگ عمل کنند تا بحث ارتزاق مردم دچار اختلال نشود. برخی از کالاها مانند گوشت و برنج، کالاهای اساسی و حیاتی برای مردم هستند.
نماینده مجلس تصریح کرد:امروز قیمت برنج ایرانی بهطور سرسامآوری افزایش یافته است. حتی برنج وارداتی که باید با نرخ مناسبتری به دست مردم برسد، با قیمتهای غیرمنطقی و چندبرابری عرضه میشود. این نشاندهنده حضور سوداگران در بازار است که تلاش دارند از آب گلآلود ماهی بگیرند.
لزوم ورود جدی دستگاههای نظارتی و قضایی
وی ادامه داد:بنظر می رسد دستگاههای قضایی و نظارتی باید بهصورت جدی وارد عمل شوند چون نگرانی از گرانیها و تورم، دغدغهی اصلی مردم است و ما به عنوان نمایندگان مجلس باید این مسائل را پیگیری کنیم. حداقل انتظار مردم این است که اقلام ضروری مانند گوشت، غلات و میوه با قیمت مناسب تأمین شود.
گلایه مرغداران از کمبود نهادههای دامی
نماینده مردم با اشاره به مشکلات فعالان بخش دام و طیور اظهار داشت:تماسهایی از مرغداران حوزه انتخابیه داشتم که میگفتند نهادههای دامی حتی در بازار آزاد هم پیدا نمیشود. این چه نوع مدیریتی است که مرغدار نتواند خوراک مرغ خود را تهیه کند؟ اگر پنج روز مرغها بدون غذا بمانند، کل سرمایه تولیدکننده از بین میرود.
مدیریت و نظارت؛ دو بال کنترل بازار
علیآبادی افزود:اختصاص ارز ترجیحی برای واردات نهادهها فقط بخشی از ماجراست؛ بخش مهمتر، مدیریت درست توزیع و نظارت بر سوداگران است. متأسفانه برخی مافیاها در شرایط بحرانی از کمبودها سوءاستفاده میکنند و مردم را در تنگنا قرار میدهند.
وی گفت:برای حفظ ثبات بازار و حمایت از مردم، لازم است نظارتها تشدید شود، سوداگران مهار شوند و توزیع نهادههای دامی و کالاهای اساسی با مدیریت دقیق انجام گیرد. امنیت غذایی مردم خط قرمز است.