شبکه زیرساخت کشور زیر تیغ سایبری/ چرا فیلترینگ کافی نیست؟

اقتصاد ایرانی: معاون وزیر ارتباطات با هشدار نسبت به افزایش حملات سایبری به زیرساخت‌های کلیدی کشور در نشست «اینترنت و آینده ایران»، خواستار ارتقای سرویس‌های ابری، جذب نیروی متخصص و جایگزینی رویکردهای پایدار به‌جای راهکارهای موقت مثل فیلترینگ شد.

شبکه زیرساخت کشور زیر تیغ سایبری/ چرا فیلترینگ کافی نیست؟

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌ رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نشست تخصصی «اینترنت و آینده ایران» با حضور نمایندگان ارشد دولتی، پلتفرم‌های دیجیتال، کارشناسان اقتصادی، فعالان اجتماعی و اصحاب رسانه برگزار شد. موضوع اصلی این نشست، بررسی چالش‌ها و فرصت‌های سیاست‌های موجود در فضای مجازی بود.

افزایش چشمگیر حملات سایبری به شبکه زیرساخت

در پنل تخصصی «فناوری، امنیت و آینده ایران»، بهزاد اکبری ، معاون وزیر ارتباطات و رئیس هیئت‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، به مسئله حملات سایبری اخیر پرداخت. وی بیان کرد: «طی یک ماه گذشته، شبکه زیرساخت کشور با حملات گسترده سایبری شامل DDOS ، اسکن‌های گسترده و تلاش‌هایی برای نفوذ از طریق آسیب‌پذیری‌ها مواجه بوده است.»

او تأکید کرد که حجم برخی از این حملات به ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده و تصریح کرد: «بخشی از اقدامات دفاعی علیه این حملات، به دلیل شدت بالا، در خارج از کشور انجام شده است. این نشان می‌دهد که ظرفیت داخلی در مقابله با حملات کافی نیست.»

چالش‌های امنیت سایبری

چالش توضیح

 
کمبود نیروی متخصص مهاجرت نیروهای نخبه و عقب‌ماندن تربیت نیروی انسانی از تحولات دیجیتال
استفاده از نرم‌افزارهای ناامن به‌کارگیری نرم‌افزارهای غیرمعتبر و سخت‌افزارهای دست دوم به‌دلیل تحریم‌ها
گسترش VPNها استفاده گسترده از فیلترشکن‌ها که موجب آلوده‌سازی شبکه‌ها می‌شود

بهزاد اکبری همچنین بیان کرد که حملات، منشأ ترکیبی دارند؛ یعنی هم از داخل کشور و هم از خارج انجام می‌شود. او خاطرنشان کرد که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۵۷۰۰ حمله خارجی و تعداد قابل‌توجهی آلودگی داخلی شناسایی شده است. وی افزود: «این حملات عمدتاً با استفاده از دیوایس‌های آلوده داخلی انجام شده‌اند.»

ضرورت استفاده از سرویس‌های ابری

اکبری با اشاره به لزوم تقویت زیرساخت‌های سرویس‌های ابری گفت: «برای مقابله با حملات گسترده سایبری و حفاظت از شبکه زیرساخت، باید تاب‌آوری شبکه‌ها را با ارتقای دسترسی به این سرویس‌ها افزایش داد.»

وی افزود: «اینترنت امروز نقش حیاتی در زندگی روزمره مردم دارد و قطع یا اختلال آن می‌تواند زیان‌هایی گسترده به زندگی اقتصادی و اجتماعی وارد کند. به همین دلیل، راه‌حل‌های ساده نظیر فیلترینگ یا انسداد، به‌هیچ‌وجه کافی نیستند.»

تحلیل و بررسی

با توجه به روند فعلی حملات سایبری و گستردگی آن‌ها، لازم است نگاه جامع به امنیت دیجیتال در کشور ایجاد شود. سرمایه‌گذاری در تربیت نیروهای متخصص، ارتقای زیرساخت‌های فنی و توسعه سرویس‌های ایمن، از جمله راه‌حل‌های کلیدی هستند. همچنین، سیاست‌های مرتبط با اینترنت و فیلترینگ باید بر اساس شرایط پیچیده فعلی بازنگری شده و با جدیت بیشتری اجرا شوند.

به نظر می‌رسد تنها با هماهنگی کامل بین دولتمردان، بخش خصوصی و نهادهای تخصصی بتوان به مقابله‌ای مؤثر با این تهدیدات پرداخت.

وبگردی
    ارسال نظر