در مجمع عمومی عادی سالانه اعلام شد : کاهش 39 درصدی زیان عملیاتی سایپا
سارا غضنفری

اقتصادایرانی: کاهش چشمگیر 39 درصدی زیان عملیاتی سایپا در سال مالی منتهی به اسفند 1403 و رشد 7 درصدی فروش سهماهه ابتدایی امسال به 23 هزار میلیارد تومان، نشاندهنده بهبود عملکرد اقتصادی این خودروساز بزرگ است.
گزارش را در ادامه بخوانید:
مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت خودروسازی سایپا (سهامی عام) برای سال مالی منتهی به 30 اسفندماه 1403، با حضور 74.6 درصد از سهامداران حقیقی و حقوقی برگزار شد. این مجمع با حضور علی شیدایی، قائم مقام مالی و اقتصادی مدیرعامل سایپا به عنوان رئیس مجمع، محمدهاشم سمتی، معاون حقوقی گروه سایپا به عنوان دبیر مجمع، نمایندگان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و صندوق بازنشستگی فولاد به عنوان ناظران اول و دوم، همچنین مدیرعامل و اعضای هیات مدیره شرکت، حسابرس قانونی و نماینده سازمان بورس برگزار شد. در این نشست، صورت های مالی سال مالی منتهی به 30 اسفندماه 1403 به تصویب مجمع و سهامداران رسید. این جلسه با دستورکار استماع گزارش هیات مدیره، حسابرس و بازرس قانونی، بررسی و تصویب صورت های مالی سال 1403، انتخاب حسابرس مستقل و بازرس قانونی برای سال 1404 برگزار شد. پس از ارائه گزارش هیات مدیره درباره عملکرد شرکت و توضیحات مدیرعامل گروه، صورت های مالی سایپا به تصویب رسید. همچنین سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس و بازرس قانونی و روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی های شرکت در سال 1404 تعیین شدند. اعضای حقوقی جدید هیات مدیره نیز با رای اکثریت سهامداران انتخاب شدند.
رشد 26 درصدی درآمد عملیاتی سایپا
در این جلسه تمرکز بیشتر گزارش ها بر عملکرد مالی این شرکت در سال 1403 و چندماه ابتدایی سال بود. نکته ای که مدیران بر آن تاکید کردند، کاهش زیان عملیاتی این خودروساز به میزان 39 درصد و رشد 26 درصدی در درآمد عملیاتی تا 108 هزار میلیارد تومان بود. همچنین عملکرد سه ماهه اول سال 1404، با ثبت رشد حدود 7 درصدی درآمد، نشانه هایی از ثبات در مسیر بهبود نشان داد. با وجود این، هزینه های مالی به طور چشمگیری افزایش یافته اند؛ حجم هزینه های مالی تا 83 درصد افزایش یافته و زیان خالص نیز 41 درصد بالا رفته، امری که نشان دهنده فشارهای مالی بر تامین منابع مالی و افزایش هزینه بدهی هاست. همچنین، فروش سه ماهه ابتدایی سال 1404 با رشد 7 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل به 23 هزار میلیارد تومان رسیده که نویدبخش تداوم این روند مثبت است.
سرانجام واگذاری سهام تودلی سایپا
طبق اصل 44 قانون اساسی روند خصوصی سازی دو خودروساز دولتی باید عملیاتی شود. بعد از ایران خودرو، نوبت سایپا است تا این مهم درباره این شرکت اجرا شود. درباره واگذاری سهام تودلی سایپا، متقاضیان پاکت ها را ارسال کرده و اعلام شد در روند اهلیت سنجی قرار دارد. کسانی که خواستار سایپا هستند شامل افراد و گروه های متعددی می شوند. کرمان موتور و بانک شهر، گروه دات وان منتسب به بابک زنجانی و همچنین گروه انتخاب. ماجرای واگذاری 42 درصد از سهام تودلی سایپا امر بسیار مهمی است. اگرچه علی شیخ زاده، مدیرعامل سایپا، تاکید کرده که روند واگذاری با جدیت دنبال می شود، اما تصمیم نهایی به سازمان خصوصی سازی و وزارت صنعت، معدن و تجارت بستگی دارد. از سوی دیگر، همه فکر می کردند کار واگذاری سهام تودلی سایپا در جلسه روز دوشنبه هیات واگذاری که با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد، به سرانجام می رسد. اما خبری از تعیین تکلیف سهام تودلی سایپا نشد. این موضوع در حالی بود که سایپا و ایران خودرو در نامه هایی به سازمان بورس از آمادگی برای واگذاری سهام تودلی خبر داده بودند. شیخ زاده 22 تیرماه با ارسال نامه ای به سازمان بورس از بلامانع بودن ادامه فرآیند خصوصی سازی خبر داده بود. نکته دارای اهمیت در این میان، ادامه روند خصوصی سازی در صنعت خودرو است. در واقع طبق برنامه هفتم توسعه و اصل 44 قانون اساسی باید واگذاری سهام دولتی خودروسازان، عملیاتی شود.
منبع: روزنامه ایران