پشت پرده گرانی گوشت لو رفت !

اقتصاد ایرانی: وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ساختار هزینه‌ای تولید گوشت در کشور اعلام کرد: تنها ۳۰ درصد از هزینه‌ها با ارز ترجیحی تأمین می‌شود و مابقی تحت تأثیر قیمت‌های آزاد، زمینه‌ساز نوسان در بازار است.

پشت پرده گرانی گوشت لو رفت !

وزیر جهاد کشاورزی دلیل اصلی گرانی گوشت قرمز را اعلام کرد. غلامرضا نوری قزلجه، در جریان بازدید از مجتمع کشت و صنعت آریا پارت پروتئین در شهرستان ری، گفت: تنها ۳۰ درصد از هزینه‌های تولید گوشت با ارز ترجیحی پوشش داده می‌شود و حدود ۷۰ درصد باقی‌مانده تابع قیمت‌های بازار آزاد است؛ موضوعی که احتمال نوسان در قیمت‌ها را افزایش داده است.

این مقام مسئول تأکید کرد که گوشت قرمز از معدود اقلامی است که طی یک سال گذشته با ثبات نسبی قیمت مواجه بوده است. نوری افزود: برخی افزایش‌ها به دلیل شرایط اقتصاد کلان اجتناب‌ناپذیر است، اما سیاست دولت چهاردهم بر خودکفایی در این بخش تا پایان دوره تمرکز دارد.

وزیر کشاورزی با اشاره به ظرفیت‌های تازه بهره‌برداری‌شده در صنعت دام و کشتار صنعتی کشور گفت: استفاده حداکثری از امکانات موجود، می‌تواند واردات را تا ۲۰۰ هزار تن کاهش دهد.

نوری همچنین ضمن اشاره به نگرانی دامداران از خشکسالی و تأمین علوفه، گفت: تدارک لازم برای تأمین خوراک دام انجام شده و دامداران نباید اقدام به کشتار زودهنگام دام‌ها کنند. وی از آن‌ها خواست تا دام‌ها به وزن استاندارد برسند تا بهره‌وری اقتصادی حداکثری حاصل شود.

طبق گفته وزیر جهاد، هم‌اکنون ۸۰ درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور در داخل تأمین می‌شود. از ۲۰ درصد باقی‌مانده نیز تنها ۷ درصد با ارز ترجیحی وارد می‌شود که جنبه تنظیم بازاری دارد.

 

وبگردی
    ارسال نظر