97 درصد واحدهای آسیب دیده بازسازی شد
اقتصادایرانی: سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به تلاشهای گسترده دولت، مجلس و شهرداری برای امدادرسانی و بازسازی منازل آسیبدیده در جنگ ۱۲ روزه، فرآیند بازسازی خانههای خسارتجزئی را تشریح کرد و از پیشرفت ۹۷ درصدی این عملیات خبر داد.

عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران، درباره مطرح شدن برخی «ابهامات» در حوزه بازسازی منازل آسیب دیده در جنگ 12روزه، گفت: «تصور نمی کنم ابهام خاصی باقی مانده باشد. همه مسئولان کشور از دولت محترم تا نمایندگان مجلس و همه ظرفیت های شهرداری پایتخت، برای امدادرسانی، اسکان و بازسازی خانه ها پای کار هستند.»
سخنگوی شهرداری تهران با تاکید بر این نکته که بازسازی املاک آسیب دیده شهروندان در جریان جنگ بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، از وظایف بنیاد مسکن است، اضافه کرد: «البته به خاطر مشکلات و چالش های عمدتا مالی، صفر تا صد موضوع بازسازی ساختمان های آسیب دیده با تصویب هیات دولت، به شهرداری تهران واگذار شد.»
وی با اعلام آنکه «شهرداری تهران از اولین ساعات پس از اعلام توقف جنگ، به طور میدانی بدون آنکه مسولیت قانونی داشته باشد، برای بازسازی خانه های مردم وارد میدان شده است» گفت: «طبق ارزیابی ها، حدود8500 واحد در 12 منطقه در جریان جنگ دچار آسیب شدند که عمده آنها شامل خسارات جزئی مانند شکستگی شیشه و آسیب های سطحی بوده است. ما بلافاصله بهسازی این واحدها را آغاز کردیم و تاکنون بیش از 97 درصد آنها به اتمام رسیده است.»
محمدخانی با اشاره به اقدامات انجام شده، افزود: «تا پایان تیرماه 1404، تمامی واحدهایی که دسترسی به آنها امکان پذیر بوده و نیاز به قطعات خاص نداشته اند، ترمیم شده اند. فقط حدود 3 درصد باقی مانده اند که عمدتا یا مالکان آن هنوز به تهران بازنگشته اند یا فریم های آنها نیاز به ساخت در کارخانه دارند.»
سخنگوی شهرداری تهران درباره نحوه حمایت های مالی نیز گفت: «برای واحدهایی که آسیب جزئی دیده اند، بین 250 تا 300 میلیون تومان نقدا به مالکان پرداخت می شود و اختیار عملیات بهسازی به خودشان یا شهرداری داده شده است. در حال حاضر نیز حدود 15 درصد از اعتبارات مربوط برداشت شده و فرآیند تامین و تخصیص باقی منابع در حال انجام است.»
وی درباره جزئیات فرآیند مقاوم سازی یا تخریب و نوسازی واحدهای آسیب دیده نیز بیان کرد: «حدود 900 واحد در اثر تجاوز وحشیانه رژیم صهیون دچار آسیب های جدی شده است. از این تعداد، برآوردهای مهندسی حاکی از آن است که 500 واحد با «مقاوم سازی» می تواند دوباره به وضعیت بهره برداری بازگردد. مسولیت این 500 ساختمان برعهده کارشناسان زبده «سازمان نوسازی شهر تهران» قرار داده شده است.»
محمدخانی درخصوص تعیین تکلیف 400 واحد دیگر نیز تصریح کرد: «این واحدها قابل مقاوم سازی نبوده و می باید به طور کامل تخریب و نوسازی شوند. برای این منظور شهردار تهران با حدود 200 نفر از سازندگان برتر و شناخته شده شهر جلسه گذاشت. این سازنده ها نیز اعلام کردند برای نوسازی هرچه سریع تر این واحدها و اعطای مسکن معوض به شهروندان پای کار هستند. پشتیبانی مالی از پروژه ها نیز برعهده شهرداری تهران است.»
سخنگوی شهرداری تهران درباره وضعیت کسانی که مایل به استفاده از امکان مسکن معوض نیستند، نیز بیان کرد: «برای این عزیزان هم تا حداکثر 1.5 میلیارد تومان کمک هزینه رهن و اجاره در نظر گرفته شده تا به صورت موقت تا زمانی که واحدهای آسیب دیده بازسازی شوند، بتوانند اسکان مناسبی برای خود تهیه کنند.»
وی درباره شیوه تامین مالی پروژه های تخریب و نوسازی واحدهای آسیب دیده نیز اضافه کرد: «صفر تا صد هزینه ها برعهده شهرداری تهران است. شهردار تهران معتقد است کمترین کاری که می توان برای مردم عزیز و مقاوم تهران که در زمان جنگ 12روزه با ایستادگی خود، پوزه دشمن صهیون را به خاک مالیدند، رفع نگرانی های آنها در حوزه بازسازی است. بنابراین حساب کتاب همه پیمانکاران با مجموعه مدیریت شهری است.»
محمدخانی تصریح کرد: «با نظر مساعد هیات دولت و تصویب کمیسیون ماده 5، مقرر شد تراکم مازاد تا سقف 45 درصد به صورت شناور به سازنده های واحدهای آسیب دیده در جنگ تعلق بگیرد. ضمنا همه عوارض قانونی برای دریافت پروانه ساختمانی هم کاملا رایگان محاسبه خواهد شد. بقیه هزینه های احتمالی هم با تحویل فاکتور و بر عهده شهرداری است و شهروندان از این بابت هیچ نگرانی خاصی نداشته باشند.»
بهره برداری از واحدهای بازسازی شده تا پایان اسفند
سخنگوی شهرداری تهران تاکید کرد: «فرآیند مقاوم سازی یا گودبرداری و آواربرداری واحدهای تخریبی آغاز شده است و امیدواریم برخی از این پروژه ها تا پایان اسفند به بهره برداری برسند. همچنین در مواردی که مالکان تمایلی به بازگشت ندارند، سازوکار معاوضه با واحد نوساز فراهم شده است.»وی با تاکید بر اینکه در مدت اخیر با تک تک مالکان واحدهای تخریب شده جلساتی در سطح هر منطقه برگزار شده و آن 900 واحد آسیب دیده که نیازمند بازسازی اساسی است، تقریبا تعیین تکلیف شده اند، ادامه داد: «با وجود این، اگر هنوز از خسارت دیدگان شخصی دچار «ابهام» است می تواند با مراجعه به شهرداری منطقه نسبت به وضعیت ملک خود اطلاعات دریافت کند.»
محمدخانی یادآور شد: «گزارش های رسانه ای نباید چشم خود را بر واقعیت میدانی ببندند. شهرداری تهران با همه محدودیت ها، در خط مقدم بازسازی ایستاده و جزئی ترین اقدامات از گودبرداری و شیشه کاری تا اسکان اضطراری، شفاف و مستند در حال انجام است. مردم تهران مطمئن باشند که بازسازی منازل آسیب دیده با رعایت کیفیت، سرعت و عدالت، ادامه خواهد یافت.»
منبع: روزنامه ایران