تبلیغات

هشدار برای کشاورزی ایران/ هدررفت ۳۰ درصدی گندم از برداشت تا مصرف!

اقتصاد ایرانی: حداقل ۳۰ درصد گندم از مرحله برداشت تا مصرف هدر می‌رود؛ رئیس بنیاد ملی گندمکاران تأکید دارد که با یکسان‌سازی قیمت آرد و نان و واقعی شدن نرخ‌ها، می‌توان اصلاح الگوی مصرف و کاهش هدررفت را عملیاتی کرد.

هشدار برای کشاورزی ایران/ هدررفت ۳۰ درصدی گندم از برداشت تا مصرف!
تبلیغات
اقتصادایرانی:

عطااللّه هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران، در اظهاراتی تاکید کرد که بدون یکسان‌سازی قیمت آرد و نان و تعیین نرخ واقعی برای آرد، نمی‌توان انتظار اصلاح الگوی مصرف را داشت.

ضرورت واقعی شدن قیمت آرد و گندم

وی تصریح کرد که تنها با واقعی کردن قیمت آرد و گندم، امکان عملیاتی کردن اصلاح الگوی مصرف فراهم خواهد شد. به گفته هاشمی: «در شرایطی که قیمت آرد به طور متوسط هزار تومان اعمال می‌شود، تغییری در مصرف ایجاد نخواهد شد. راهکارهایی مانند ارائه بن کارت یا دیگر سیاست‌ها نمی‌توانند جایگزینی برای یکسان‌سازی قیمت‌ها باشند.»

هدررفت گسترده گندم تا سفره خانوار

رئیس بنیاد ملی گندمکاران خاطرنشان کرد که بر اساس برآوردها، از مرحله برداشت تا ورود گندم به سفره خانوار، تقریباً ۳۰ درصد گندم هدر می‌رود. وی ادامه داد: «چنانچه یکسان‌سازی قیمت و نرخ‌گذاری صحیح برای آرد و نان صورت گیرد، می‌توان مانع این هدررفت شد.»

کاهش نیاز به گندم با اصلاح قیمت‌ها

هاشمی اعلام کرد که در شرایط فعلی، بین ۱۰ تا ۱۰.۵ میلیون تن گندم برای واحدهای خبازی مورد نیاز است. با این حال، در صورت اصلاح قیمت‌های مربوط به آرد و نان و جلوگیری از اتلاف مقادیر عمده‌ای از آرد، این نیاز می‌تواند به حدود ۹ میلیون تن کاهش یابد.

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
وبگردی
    تبلیغات
    ارسال نظر