نتیجه تلخ قیمتگذاری دستوری؛ مرغ از سفرهها خداحافظی کرد !
اقتصادایرانی: قیمتگذاری دستوری بدون اصلاح نظام توزیع در بازار مرغ و تخممرغ تنها به نوسانات بیشتر و نگرانی در تامین پایدار مواد غذایی منجر میشود. کارشناسان بر ضرورت بازنگری در شیوههای توزیع تاکید دارند.

سیدفرزاد طلاکش دبیر فدراسیون طیور گفت: تجربه نشان داده که قیمتهای مصوب و دستوری کارساز نیست و تنها ابزاری است که دستگاههای نظارتی در بازار از آن استفاده کنند و تا زمانیکه نظام توزیع در بخش مرغ و تخم مرغ نداشته باشیم، نوسانات بازار استمرار خواهد داشت.
وی با اشاره به راهکار تنظیم بازار مرغ افزود: با توجه به آنکه تمامی مرغهای تولیدی بسته بندی است، باهمکاری کشتارگاهها میتوان مرغی که بصورت کامل میآید، بازار را به ثبات نسبی رساند که متاسفانه اکنون کشتارگاهها رها شده هستند و از طرفی دولت بدنبال آن است که قیمت مرغ را در مغازه کنترل کند که امکان پذیر نیست.
اعلام قیمت مصوب مرغ و تخم مرغ تا پایان سال
طلاکش ادامه داد: قیمت مرغ در خرده فروشیها تابع نرخی است که عمده فروش قبلی تحویل میدهد و مغازه داران در افزایش قیمت نقشی ندارند و التهابات بازار ناشی از نظام واسطه گری است و تازمانیکه این معضل رفع نشود، التهابات استمرار خواهد داشت.
وی گسترش زنجیرههای یکپارچه و توزیع مویرگی عرضه مرغ به مغازهها را راه حل دیگری برای ثبات بازار اعلام کرد و افزود: در سال گذشته ۳۰ درصد مرغ تولیدی در قالب زنجیرهها تولید شد، درحالیکه با مسئولیت پذیری زنجیرههای یکپارچه منجر به آرامش و ثبات بازار مرغ خواهد شد.
این مقام مسئول نیاز ماهانه مرغ گرم کشور را ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: در سال گذشته با وجود آنکه بخشی از جمعیت مهاجر از کشور خارج نشده بودند، ۲ میلیون و ۸۷۰ هزارتن مرغ تولید و مصرف شد که براین اساس سرانه مصرف ۳۰ کیلوست. پیش بینی میشود به رغم نوسان قیمت گوشت قرمز، سرانه مصرف مرغ از این رقم بالاتر نرود.