چالش تمرکز در محیط کار؛ حواسپرتی هر دو دقیقه یکبار
مهدی نیکوئی / مترجم

اقتصادایرانی : روز کاری پر از عوامل مزاحم است؛ از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر، تمرکز کارکنان بهطور میانگین هر دو دقیقه با ایمیلها، جلسات یا محرکهای محیطی مختل میشود. طبق پژوهشی از شرکت مایکروسافت، این وقفههای مکرر میتواند بهرهوری را بهشدت کاهش دهد.
یادداشت را به طور کامل بخوانید :
الکسیا کامبون، پژوهشگر ارشد شرکت مایکروسافت، میگوید: «بحث فقط این نیست که واتساپ یا اسپاتیفای یا حتی یوتیوب شما باز باشد. البته که چنین عواملی نیز حواسپرتی شما را افزایش میدهند ولی عوامل حواسپرتی بسیار عادیتر و رایجتر از این موارد است.»
اگر احساس میکنید که عوامل مختلفی بهطور دایم حواس شما را پرت میکنند و مانع از تمرکز کاملتان روی وظایف کاری میشوند، روشهایی وجود دارند که تضمینکننده زمانی آرام و تمرکز بر انجام کارها است.
ساعات اوج بهرهوری خود را مشخص کنید
به روشهای مختلفی میتوان بازههای زمانی منسجم و حفاظتشدهای برای کار کردن ایجاد کرد. نخستین گام، تعیین ساعاتی است که بیشترین بهرهوری را دارید. ویکی سالمی، کارشناس و مشاور شغلی، این نکته را بیان میکند. او توضیح میدهد: «مشخص کنید که چه زمانی در اوج بهرهوری هستید. شاید ۳۰ دقیقه در ساعات میانی صبح یا دقیقا زمان پیش از ناهار؟» با تشخیص این دورههای بهرهوری، مناسبترین زمان برای تنظیم دورههای تمرکز و کاهش عوامل حواس پرتی را تعیین میکنید.
سپس «بازههای زمانی تمرکز خود را در تقویم علامت بزنید و به شکلی رفتار کنید که گویا در یک جلسه مهم هستید. در آن بازه، زمان و تمرکز خود را از دست ندهید.» حتی میتوانید روی موبایل یا کامپیوتر خود، زنگ هشداری برای فرا رسیدن ساعت بهرهوری کوک کنید.
پس از شنیدن زنگ هشدار، همهچیز را برای بازه زمانی انتخابی خود کنار بگذارید و فقط بر کار متمرکز شوید. علاوه بر زمان، به مکان و شرایطی که بیشترین بهرهوری را دارید، نیز فکر کنید. سالمی میگوید: «آیا اتاق ساکتی در محل کارتان دارید؟ ممکن است در اتاقک یا اتاق خود هنگام گوش دادن به موسیقی بیشترین بهرهوری را داشته باشید؟» هر چه هست، در آن مکان و در بازه زمانی تمرکز خود، موبایل را کنار بگذارید، ایمیل خود را ببندید و نوتیفیکیشنها را خاموش کنید. «همچنین اگر از خانه کار میکنید، به تمام اعضای خانواده بگویید که در یک جلسه مهم هستید.» بازههای زمانی بهرهوری خود را میتوانید حتی به کوتاهی ۲۰دقیقه تعیین کنید.
من هر روز ۴۵ دقیقه میدوم!
زمانی که در حال تعیین بهترین راهکار تمرکز در طول روز هستید، به یاد داشته باشید که «گاهی زمانهای آرام پشت میز نصیب شما نمیشود.» سالمی توضیح میدهد: «به عنوان مثال، گاهی لحظههای الهام و وضوح فکر هنگامی نصیب شما میشود که برای پیادهروی بیرون رفتهاید.»
کامبون نیز از تاکتیکی مشابه برای تمرکز افکارش استفاده میکند:
«من هر روز کاری، یک برنامه مستمر ۴۵دقیقهای دویدن دارم که آن را بهطور جدی دنبال میکنم. این برنامه نه فقط برای حفظ سلامت ذهنی و وضوح افکارم است، بلکه صادقانه بهترین ایدههایم هم در هنگام دویدن بروز میکنند.»
او که در ساعات کاری میدود، پیش از ترک دفتر خود، به اعضای تیم میگوید: «من ۴۵دقیقه برای دویدن بیرون میروم؛ لطفا شما همچنین کاری بکنید.» کامبون هدفش از این اعلام را تشویق دیگران و اطلاع دادن به آنها درباره برنامههای پذیرفتنی در محل کار عنوان میکند.
در نهایت، سالمی میگوید: «هر گونه که زمان تمرکز خود را طراحی میکنید، هدف آن است که عوامل حواسپرتی را شناسایی و مدیریت کنید و اجازه ندهید بر کار شما اثر منفی بگذارند.»
منبع: دنیای اقتصاد