پرونده جنجالی کوروش کمپانی؛ کیفرخواست صادر شد + جزئیات
اقتصاد ایرانی: صدور کیفرخواست پرونده کلاهبرداری شبکهای کوروش کمپانی با ۹ متهم و اتهام پیشفروش گوشی و کالاهای الکترونیکی به ارزش ۳۲۸ میلیارد تومان؛ جزئیات کامل از سوی دادستان تهران اعلام شد.

دادستان تهران از تکمیل تحقیقات و صدور کیفرخواست مربوط به پرونده جنجالی موسوم به کوروش کمپانی خبر داد. این پرونده که به دلیل تعداد بالای شاکیان و جزئیات پیچیده خود بسیار مورد توجه قرار گرفته، با اتهامات جدی متهمان روبهرو شده است.
جزئیات پرونده کلاهبرداری کوروش کمپانی
علی صالحی، دادستان تهران در تشریح جزئیات این پرونده کثیرالشاکی اظهار داشت: متهمان اصلی این پرونده ۹ نفر هستند که ۸ نفر از آنها با عنوان مشارکت در کلاهبرداری شبکهای از طریق پیشفروش گوشی تلفن همراه و محصولات الکترونیکی به ارزش بالغ بر ۳۲۸ میلیارد تومان تحت تعقیب قرار گرفتهاند. همچنین، نفر نهم به معاونت در ارتکاب این جرم متهم شده است.
طبق بیان دادستان تهران، فعالیت این شرکت در ابتدا به تعمیرات دستگاههای الکترونیکی محدود بود، اما به تدریج با اتخاذ شیوهای نامتعارف اقدام به فروش گوشی موبایل و سایر کالاهای دیجیتال با قیمتهایی کمتر از نرخ بازار کرد. این امر توانست اعتماد عمومی را به خود جلب کند.
شگردهای تبلیغاتی شرکت کوروش کمپانی
دادستان تهران تصریح کرد که این شرکت در مراحل ابتدایی توانست به تعهدات خود عمل کند؛ اما به کمک شگردهای تبلیغاتی، از جمله همکاری با چهرههای مشهور ورزشی و هنری و تبلیغات گسترده در فضای مجازی، جذب مخاطبان را به بیش از یک میلیون نفر رساند. پس از جلب اعتماد، با سوءاستفاده از این موقعیت به کلاهبرداری و عدم انجام تعهدات روی آورد.
نحوه وقوع کلاهبرداری از خریداران
مالباختگان پرونده کوروش کمپانی تحت تأثیر تبلیغات گسترده این شرکت درباره فروش فوقالعاده کالاهای الکترونیکی با تخفیفهای چشمگیر نسبت به بازار، اقدام به پیشخرید گوشی تلفن همراه، ساعت هوشمند و دیگر محصولات کردند. اما در موعد مقرر نه تنها کالای خریداری شده را دریافت نکردند، بلکه با خلف وعده و عدم انجام تعهدات مواجه شدند.
شناسایی اموال متهمان
دادستان تهران از شناسایی اموال متهمان این پرونده خبر داد و گفت: داراییهایی از جمله ۱۱ میلیارد تومان وجه نقد، چند دستگاه خودروی لوکس و یک ملک تجاری توقیف شده است. این خودروها دو بار به مزایده گذاشته شدند، اما به دلیل اختلاف زیاد بین قیمت پایه مزایده و ارزش واقعی خودروها، مزایدهها ابطال شدند. اکنون مزایده جدیدی با قیمتهای واقعیتر در حال برنامهریزی است.
آمار شاکیان پرونده
بر اساس اعلام دادستان تهران، پرونده در حال حاضر دارای ۶ هزار و ۵۴۷ نفر شاکی است و مجموع مطالبات شاکیان در کیفرخواست صادره به میزان ۳۲۸ میلیارد و ۸۶۲ میلیون تومان برآورد شده است.
اقدامات قضایی و برخورد با تخلفات
صالحی همچنین تأکید کرد که فروش فوقالعاده نیازمند مجوزهای قانونی از نهادهای مسئول است. به همین منظور دادستانی تهران با احضار کارکنان شرکت و شناسایی تمامی شاکیان، دستور توقف فعالیت شرکت را صادر کرده است. همچنین تمامی بیلبوردهای تبلیغاتی این شرکت از سطح شهر جمعآوری شده و صفحه مجازی آن نیز توسط پلیس فتا مسدود شد.
وی با اشاره به نقش چهرههای مشهور در تبلیغات این شرکت، افزود: افراد مشهوری که بابت تبلیغات هزینه دریافت کرده بودند، وجوه خود را به حساب معرفی شده واریز کردند. همچنین، مکاتباتی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد تا دستورالعملهای ناظر بر تبلیغات در فضای مجازی تنظیم و اجرایی شود.
اقدامات نظارتی برای پیشگیری از تکرار کلاهبرداری
دادستان تهران اعلام کرد که مکاتباتی با مرکز مبارزه با پولشویی وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صمت و بانک مرکزی انجام شده است تا این نهادها به بررسی ترک فعلهایی که منجر به وقوع چنین وضعیتی شدهاند، بپردازند.
جمعبندی و تحلیل
پرونده کوروش کمپانی نمونهای مشهود از سوءمدیریت و بیتوجهی به قوانین نظارتی در سطح کلان است که منجر به زیانهای گسترده اجتماعی و اقتصادی شده است. در این خصوص، اقدامات قضایی در جهت بازگرداندن حقوق مالباختگان و تعیین مسئولیت افراد خاطی، نقش مهمی در بازگرداندن اعتماد عمومی خواهد داشت.
محورهای اصلی پرونده جزئیاتمجموع مبلغ کلاهبرداری | ۳۲۸ میلیارد تومان |
تعداد شاکیان | ۶ هزار و ۵۴۷ نفر |
اموال توقیفشده | ۱۱ میلیارد تومان وجه نقد، چند خودروی لوکس و یک ملک تجاری |
اقدامات نظارتی | جمعآوری بیلبوردهای تبلیغاتی، مسدود شدن صفحه مجازی شرکت |