آغاز تحول عظیم در کشور؛ رونق اقتصادی در راه است

اقتصاد ایرانی: ورود تجهیزات ساخت ۷ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به کشور، زمینه‌ساز تحولی عظیم در صنعت برق ایران شده است. با تلاش‌ گسترده، پروژه‌های متعدد در حال اجرا هستند و ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر به سرعت در حال افزایش است.

آغاز تحول عظیم در کشور؛ رونق اقتصادی در راه است

عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، در آیین افتتاح سومین واحد گازی نیروگاه نکا با حضور خبرنگاران، خبر از اجرای پروژه‌های گسترده در حوزه برق کشور داد. به گفته وی، هم‌اکنون بیش از ۱۰۰۰ پروژه در صنعت آب و برق در دست اجرا قرار دارد که نزدیک به ۸۰۰ پروژه به بخش برق اختصاص یافته است.

ورود نیروگاه‌های جدید به مدار

علی‌آبادی با اشاره به پیشرفت‌های اخیر در بخش نیروگاهی، تصریح کرد: در این بازه زمانی کوتاه، بیش از ۲۰۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی وارد مدار شده است و پیش‌بینی می‌شود به زودی این عدد به ۳۰۰۰ مگاوات افزایش یابد.

رکوردشکنی‌های پیاپی در صنعت برق

وزیر نیرو از ثبت دو رکورد مهم در کمتر از دو هفته خبر داد. وی اظهار داشت: یک بار در نیروگاه خرم‌آباد موفق به شکستن رکورد قبلی شدیم و بار دیگر توانستیم رکورد جدیدی در نیروگاه نکا به ثبت برسانیم.

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی

به گفته وزیر نیرو، برنامه‌ریزی‌ها برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی تا سقف ۳۰ هزار مگاوات در دستور کار قرار گرفته است. وی افزود: تجهیزات مربوط به ۷۰۰۰ مگاوات وارد کشور شده و هم‌اکنون در حال نصب هستند.

مشارکت مردم در تأمین برق

علی‌آبادی از فراهم شدن امکان مشارکت مردم برای تأمین بخشی از نیاز شخصی به برق خبر داد. به منظور رفع ناترازی برق، نصب کنتورهای هوشمند به عنوان یک راهکار اساسی در دستور کار قرار گرفته است.

نصب کنتورهای هوشمند

وزیر نیرو ضمن اشاره به اجرای طرح نصب کنتورهای هوشمند گفت: تاکنون نزدیک به سه میلیون کنتور هوشمند نصب شده است. هدف وزارت نیرو جایگزینی همه کنتورهای خانگی، تجاری و صنعتی با کنتورهای هوشمند است.

افزایش ظرفیت تولید برق

به گفته علی‌آبادی، برنامه افزایش ظرفیت تولید برق در بخش‌های مختلف شامل نیروگاه‌های حرارتی، تجدیدپذیر و ذخیره‌سازها در حال اجرا است. وی تاکید کرد دارندگان ذخیره‌سازها باید در ساعات غیرپیک اقدام به ذخیره‌سازی انرژی کنند.

تأثیر کمبود منابع آبی بر تولید برق

وزیر نیرو به تأثیر کاهش بارندگی‌ها و کمبود منابع آبی بر میزان تولید برق اشاره کرد. او توضیح داد: بخشی از نیروگاه‌های کشور از نوع سیکل ترکیبی و بخاری هستند که برای خنک‌سازی و تولید برق نیاز به آب دارند.

ضرورت همکاری مردم در مدیریت مصرف

علی‌آبادی بر اهمیت همکاری مردم در مدیریت مصرف طی یک ماه و نیم آینده تأکید کرد و افزود: علاوه بر مدیریت مصرف، باید به سمت توسعه تولید برق نیز حرکت کرد. برنامه‌های وزارت نیرو برای تحقق این اهداف در هر دو بخش پیش‌بینی و اجرا شده است.

وبگردی
    ارسال نظر