خبر خوش برای یارانه بگیران
اقتصادایرانی: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد: طراحی سامانه جدید برای بهروزرسانی اطلاعات خانوارها با هدف حذف یارانه ثروتمندان و افزایش حمایت از دهکهای پایین از طریق توزیع درآمد حاصل در قالب کالابرگ.

احمد میدری، در رابطه با چگونگی تغییرات مربوط به سیستم یارانه و حمایت از دهکهای یارانه بگیر، توضیحاتی ارائه کرد. وی در جلسهای، گزارش عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را درباره موضوعاتی مثل اشتغال و هدفمندی یارانهها بر اساس بودجه سال ۱۴۰۴ به نمایندگان مطرح کرد.
بررسی منابع و مصارف یارانهها
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت که در بودجه سالیانه، منابع و مصارف مربوط به هدفمندی یارانهها به صورت دقیق تعیین شدهاند. همچنین طبق قانون، حذف سه دهک بالای یارانهبگیر از سیستم یارانه در دستور کار قرار دارد. وی افزود که درآمد حاصل از این حذف، برای تأمین و توزیع کالابرگ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بهروزرسانی اطلاعات سامانه یارانهها
وی تاکید کرد که اطلاعات مربوط به درآمد خانوارها برای اجرای این طرح بهروزرسانی شده و سامانهای طراحی گردیده تا وضعیت افرادی که جزو سه دهک بالای درآمدی هستند، بررسی شود. بر این اساس، خانوارهایی که اعتراضی به حذف یارانه خود نداشته باشند، از لیست یارانهبگیران حذف خواهند شد. اما اعتراضهای ثبتشده، مورد ارزیابی قرار میگیرند.
آمار سه دهک بالای یارانهبگیر
میدری خاطرنشان کرد که سه دهک بالای دریافتکننده یارانه، شامل بیش از ۲۰ میلیون نفر است. پس از برنامه حذف یارانه بخشی از افراد در سال گذشته، تعداد یارانهبگیران به حدود ۱۸ میلیون نفر رسید. وی اضافه کرد که حذف یارانه این افراد، درآمدی حدود ۵ هزار میلیارد تومان در ماه ایجاد خواهد کرد که این میزان به منظور تأمین کالابرگ برای سه دهک پایین جامعه استفاده خواهد شد.
او یادآور شد که طراحی سامانههای مرتبط با این موضوع پیش از جنگ تحمیلی آغاز شده بود و اکنون میتوانیم از ماه جاری اجرای سایر مراحل این فرآیند را ادامه دهیم تا وضعیت خانوادههایی که مشمول این حذف هستند شفاف گردد.
تقویت یارانه سه دهک پایین
میدری درباره تقویت معیشت سه دهک پایین جامعه افزود که علاوه بر حذف سه دهک بالا، دولت با استفاده از مصوبه سران قوا و همچنین مجوزی که از مقام معظم رهبری به دست آمده است، در سه نوبت اقدام به توزیع کالابرگ برای حمایت از این دهکها کرده است.
<
مشکلات برگشت مالیات ارزش افزوده
وی همچنین به جلسههایی که با مسئولان سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی برای تهیه منابع حاصل از مالیات بر ارزش افزوده برگزار شده است، اشاره کرد. ایشان اذعان داشت که سامانه موجود امکان تشخیص دقیق خرید سه دهک پایین جامعه از کالاهای مشمول مالیات بر ارزش افزوده را ندارد. به عنوان مثال، کالاهایی مانند لبنیات مشمول این مالیات نیستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان تأکید کرد که سازمان امور مالیاتی اعلام کرده منابع موجود در این بخش قابل اجرا نیست و تنها منبع مطمئن، حذف سه دهک بالای یارانهبگیر جهت حمایت از دهکهای پایینتر خواهد بود.