زندگی اقتصادی محمد یگانه؛ از شروع تا موفقیتهای بزرگ!
اقتصادایرانی: محمد یگانه، کارآفرینی موفق و الهامبخش که با تلاش و پشتکار مثالزدنی، مسیر زندگی اقتصادی خود را از نقطه صفر آغاز کرده و حالا به یکی از نمادهای موفقیت در کسبوکار تبدیل شده است.

زندگی نامه محمد یگانه، اقتصاددان دوره پهلوی
محمد یگانه سیاستمدار، اقتصاددان و از دولتمردان دوره پهلوی بود که در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۰۲ به دنیا آمد و در ۲۷ آذر ۱۳۷۴ در بالتیمور ایالات متحده چشم از جهان فرو بست. او که زاده ایران، شهر زنجان بود، در دوره حکومت پهلوی در ۴ منصب مختلف فعالیت داشت و در دورههای مختلف به عنوان رئیس بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر آبادانی و مسکن و وزیر امور اقتصاد و دارایی منصوب شد. یگانه که یک دوره در سازمان ملل متحد به عنوان مدیر ارشد اقتصادی مشغول به کار بود، ۲۳ سال در نهادهای مختلف این سازمان فعالیت کرد و مدتی در ایران به عنوان مدیر اجرایی و نماینده کشور در صندوق بینالمللی پول منصوب شد.
محمد یگانه، اقتصاددان دوره پهلوی تحصیلات خود را در دانشکده حقوق دانشگاه تهران و بعد از آن در دانشگاه کلمبیا تکمیل کرد. او در زمان محمد رضا پهلوی وزیر امور اقتصاد و دارایی شد. البته قبل از آن ۲ سال به عنوان ششمین رئیس بانک مرکزی به کشور خدمت کرد. محمد یگانه فرزند محمد اسماعیل شکرچی بود و بعدها فامیلی خود را به یگانه تغییر داد. او پس از پایان تحصیلات مدرسه در زنجان، برای ادامه تحصیل به تهران رفت. سپس از دانشکده حقوق و دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و با مدرک لیسانس برای ادامه تحصیل به آمریکا مهاجرت کرد. بعد از پایان تحصیل در دانشگاه کلمبیا نیز وارد سازمان ملل متحد شد. جالب است بدانید که او یکی از تهیهکنندگان نطق دکتر مصدق برای سخنرانی در سازمان ملل بود.
محمد یگانه یکی از برجستهترین شخصیتهای اقتصادی ایران است که از آغاز فعالیت خود تا به امروز توانسته مسیر موفقیت را طی کند، و نام خود را بهعنوان یکی از چهرههای ماندگار عرصه اقتصاد ثبت کند. او با تلاشهای پرثمر و برنامهریزی دقیق، توانسته در حوزههای مختلف اقتصادی جایگاه ویژهای برای خود بهدست آورد و تأثیرات چشمگیری بر توسعه اقتصادی کشور داشته باشد.
آغاز زندگی اقتصادی محمد یگانه
محمد یگانه در دوران جوانی با علاقهای شدید به مباحث اقتصادی و کسب و کار، وارد این حوزه شد. او با جدیت و پایبندی به اصول اخلاقی توانست پایههای موفقیت خود را در کسب و کار بگذارد. اوایل فعالیتهای یگانه با چالشها و موانع زیادی همراه بود، اما اراده قوی و اعتقاد او به پرورش ایدههای نوآورانه، عرصه را برای پیشرفتهای حرفهای و توسعه اهداف اقتصادیاش فراهم کرد.
مسیر موفقیتها و دستاوردهای بزرگ
محمد یگانه با حضور قابل توجه خود در پروژههای متعدد اقتصادی و بهرهگیری از تجربیات ارزشمند، توانست نام خود را بر صدر جدول موفقیتهای بزرگ ثبت کند. یکی از مهمترین ویژگیهای یگانه، نبوغ مدیریتی او در مواجهه با بحرانهاست. توانایی او در حل مشکلات پیچیده، ایجاد نوآوری و الگوسازی در مدیریت اقتصادی از عوامل اصلی شهرت وی محسوب میشود.
زندگی حرفهای امروز محمد یگانه
محمد یگانه همچنان بهعنوان یک چهره فعال در عرصه اقتصادی کشور مشغول به فعالیت است. او بهطور مستقیم در پروژههای کلان اقتصادی حضور دارد و بهعنوان راهبر کسب و کارهای موفق شناخته میشود. علاوه بر این، یگانه به توانمندسازی نسل جوان و انتقال دانش و تجربه خود به کارآفرینان تازهکار نیز مشغول است، که این امر نشانگر تعهد او به پیشرفت جامعه و اقتصاد کشور است.
یگانه در سال ۱۹۴۹ با چند نفر از دوستانش اقدام به تاسیس انجمن ایران و آمریکا کرد. بعد از آن هم در حکومت محمد رضا پهلوی در بخشهای مختلف اقتصادی مشغول به کار شد. برای مثال او از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۸ به مدت ۴ سال معاون وزیر اقتصاد بود و پس از آن به عنوان وزیر آبادانی و مسکن انتخاب شد. در دولت جمشید آموزگار و جعفر شریف امامی نیز به عنوان وزیر دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه مشغول به کار بود. البته در دورههای مختلف صمتهای زیادی برعهده داشت که عبارتند از:
مدیر اجرایی بانک جهانی
جانشین مدیر اجرایی بانک جهانی
وزیر مشاور کابینه امیرعباس هویدا
مدیر عامل بانک رهنی ایران
رئیس کل بانک مرکزی ایران
محمد یگانه در دوران پس از انقلاب
در دوران انقلاب اسلامی بعد از مهاجرت به آمریکا در سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۵ در دانشگاه کلمبیا به عنوان استاد اقتصاد تدریس را شروع کرد. سرانجام او در سال ۱۹۹۵ در بالتیمور آمریکا از دنیا رفت. نقل رضا نیازمند راجع به یگانه در تاریخ شفاهی چنین است: دکتر یگانه به دلیل دانش اقتصادی که داشت اخراج شد، ولیکن مدیریت او در وزارت آبادانی و مسکن بهانهای شد تا او را اخراج کنند.