دلار افسار پاره کرد، بازار در آتش سوخت!
اقتصادایرانی: تغییرات جدید در نرخ ارزهای حوالهای توسط مرکز مبادله اعلام شد؛ افزایش قابلتوجه قیمت دلار، یورو، درهم و سایر ارزها، پرسشهایی درباره تأثیر آن بر بازار آزاد به همراه دارد. آیا این نرخها بازار ارز را دستخوش تغییر خواهد کرد؟

امروز دوم مردادماه، نرخ حوالههای ارزی در بازار ارز تجاری، تغییرات قابل توجهی را نشان داد. حواله دلار با قیمت ۶۹ هزار و ۶۷۰ تومان، حواله یورو با نرخ ۸۱ هزار و ۸۵۰ تومان، حواله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۹۷۰ تومان، حواله یوان با نرخ ۹۷۳۰ تومان و حواله روبل با نرخ ۸۸۸ تومان توسط تجار و بازرگانان معامله شد.
همچنین بازار ارز تجاری در بخش اسکناس شاهد معامله دلار با نرخ ۷۱ هزار و ۷۶۰ تومان، یورو با نرخ ۸۴ هزار و ۳۰۶ تومان، درهم با نرخ ۱۹ هزار و ۵۳۹ تومان، یوان با نرخ ۱۰ هزار و ۲۲ تومان و روبل با نرخ ۹۱۵ تومان بود.
در بخش «اسکناس» بازار ارز تجاری مرکز مبادله، نرخ هر یکصد دینار عراق ۵۴۷۹ تومان تعیین شد؛ به عبارت دیگر، قیمت هر دینار عراق معادل ۵۴.۷ تومان اعلام گردید.
لازم به ذکر است که سهمیه ارز اربعین ۱۴۰۴ (دینار عراق) برای زائران امسال براساس نرخ بازار ارز تجاری مرکز مبادله محاسبه میشود و زائران میتوانند با مراجعه به بخش نمای بازار مرکز مبادله، نرخ ارز ویژه اربعین را مشاهده کنند.
میانگین موزون نرخ ارز
یکی دیگر از موارد قابل توجه در بازار ارز، میانگین موزون نرخ ارز است. این میانگین که بر پایه حجم معاملات ارزی انجام شده طی یک ماه گذشته با نرخهای موجود در سامانه معاملات الکترونیک ارز محاسبه میشود، امروز برای اسکناس دلار به ۵۶ هزار و ۱۳۴ تومان، یورو ۶۵ هزار و ۹۴۸ تومان، درهم ۱۵ هزار و ۲۸۵ تومان، یوان ۸۷۴۰ تومان و روبل به ۷۱۶ تومان رسید.
<
حجم ارز تأمینشده در بازار
آمارهای منتشر شده از سوی مرکز مبادله ایران نشان میدهد که تا پایان روز معاملاتی شنبه ۲۸ تیرماه، حجم کل معاملات ارزی در بازار ارز تجاری به معادل ۸ میلیارد و ۵۸۵ میلیون دلار رسیده است که شامل ۴۷۴۶ میلیون دلار، ۳۷۵ میلیون یورو، ۱۰ میلیارد و ۸۲۲ میلیون درهم، ۳۳۴۳ میلیون یوان و ۱۲۰۳ میلیون روبل میباشد. میانگین معاملات روزانه نیز به معادل ۱۳۱ میلیون دلار رسید.
از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۲۷ تیرماه، ۱۵ میلیارد و ۳۲۸ میلیون دلار ارز از سوی بانک مرکزی برای تامین کالاهای اساسی، دارو، صنایع و نیازهای خدماتی اختصاص داده شده است. در این میان، ۱۱ میلیارد و ۷۳۴ میلیون دلار به بخش تجاری، ۳۲۵۹ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو و ۳۳۵ میلیون دلار برای تقاضای خدماتی تخصیص یافته است.